Västerås gästar Djurgården på måndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Notera att det här skrivs inför omgången. Då kan vi konstatera att Västerås är jumbo, sju poäng upp till Värnamo och Halmstad med nio poäng kvar att spela om. Krävs med andra ord full pott av VSK om de ska ha minichansen på nytt kontrakt. Men Värnamo (Peking hemma) och Halmstad (Häcken borta) spelar FÖRE Västerås. Så när matchen kickar igång på måndagen skulle det kunna vara så att VSK är ute även matematiskt.

Men favorit på att de inte är helt borta, även om det ska extremt mycket till om VSK spelar i Allsvenskan nästa säsong. Och finns det en minichans är det, precis som de senaste matcherna, bara en enda sak som gäller:
Seger.

Vi har spelat en hel del överspel på VSK under hösten och jag rekommenderade det även mot Malmö förra helgen. Oddset droppade kraftigt, men bara 1-1 tyvärr. Men jag skrev då följande:
"Som alla minns radade VSK upp bra prestationer under våren, men de lyckades inte göra några mål. Bättre på målgörarfronten under höstsäsongen. Från juli och framåt har de haft över 2,5 mål i elva av 14 matcher. Två av "undermatcherna" slutade 1-1. Gjort mål i tolv av de här 14 matcherna. Sett över hela säsongen har VSK bara över 2,5 mål i 13/26. Men som sagt, kraftig övervikt på övermatcher senare delen av säsongen".

En ny 1-1-match alltså, men alla som såg den var nog eniga om att det borde och kunde blivit fler mål än så. Även om de är utslagna räknar jag med att många VSK-gubbar vill visa upp sig här för att försöka spela till sig ett bra kontrakt 2025.

Ny energi Djurgården?

Efter derbyt mot Bajen fick så Kim och Tolle till slut lämna Djurgården. Har legat i korten ett bra tag denna märkliga säsong. Trots usel poängskörd senaste tiden är DIF i allra högsta grad med i kampen om Europaplatser, men de behöver i sort sett gå rent matcherna som är kvar. Nio poäng är beställt.

Truppen är såklart mycket bättre än de visat senaste under den här perioden. Även om nye tränaren bara är tillfällig så bör det ge lite energi till gruppen, fansen, klubben. En välbehövlig skillnad jämfört med den toxiska stämning som varit runt hela Djurgården. En sån enkel grej kan göra stor skillnad. 

DIF spelade Europa så sent som under torsdagskvällen, men får välbehövliga tre vilodagar inför den här matchen snarare än två. Fem vilodagar inför nästa match, så behöver inte bry sig om att rotera pga tajt schema. Räknar med bäta möjliga lag och full körning. 

För VSK finns som bekant bara en sak här - vinna (om kontraktet lever). Med förutsättningarna som råder så gillar jag överspelet. 

Speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip