Speltips: Båda lagen gör mål till 1.78 hos nya Expekt

_______________


Med två omgångar kvar av Allsvenskan så är Sirius numera klart för fortsatt allsvenskt spel, efter att tidigare varit på allra högsta grad inblandad i bottenstriden. För Djurgårdens del har säsongen varit mycket upp och ner, däremot finns det fortfarande chans på tredjeplatsen där Häcken nu befinner sig som har ett tufft möte med Malmö FF på schemat. Således är det hemmalaget som har mest att spela för här och Sirius kan numera spela mer avslappnat efter att ha haft kniven mot strupen under lång tid.


Djurgården
Senaste match: BP - Djurgården 1-2
xG: 2.22 - 1.38
Skott/skott på mål: 11/4 - 15/6
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 2-6
Det var en riktigt bra match lagen emellan som egentligen kunde ha slutat hur som helst. BP började starkt och motiverat medan Djurgården gick in i matchen lite nonchalant och avvaktande. Turligt nog tog inte BP ledningen utan Djurgården kunde visa mer effektivitet och ta med sig alla poängen.

Sirius
Senaste match: Hammarby - Sirius 2-2
xG: 1.26 - 0.89
Skott/skott på mål: 15/8 - 10/6
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 4-6
Som väntat en jämn match där gästande Sirius fortsätter att vara svåra att spela emot. De har verkligen fått ihop centrallinjen med rutinerade kvalitativa spelare samtidigt som man är sylvassa i skapandet av målchanser. Just denna match kändes det dock som Hammarby hade kontroll men Sirius gav inte upp trots underläge med 2-0 utan lyckades utnyttja Bajens slarv och få med sig en poäng.

Rapporter:
- Rasmus Schüller (Djurgården) är avstängd
- Jacob Une-Larsson (Djurgården) klev av skadad senast
- Offensiv förstärkning för hemmalaget i form av Wikheim som numera tränar för fullt.
- Sirius har i stort sett alla tillgängliga

Öppnare matchbild att vänta när Djurgården trycker på

Alltid svårt med dessa matcher där ett lag precis har säkrat kontrakt som Sirius har. Kanske kommer det då en viss avslappning som både kan vara positiv och negativ. Däremot bör det väl inte vara några problem att tagga till och ge en rejäl arbetsinsats mot ett storlag som Djurgården på Tele2 Arena. För hemmalaget finns inget annat än seger och formen pekar också uppåt, där de haft ett fördelaktigt spelschema. Nu gäller det att knyta ihop säcken och ta två segrar på de två sista matcherna och förhoppningsvis kan det då räcka till en tredjeplats. Sirius är dock ett lag som absolut kommer kunna hota Djurgården på Tele2, de spelar en snabb, fartfylld fotboll och har verkligen fått fart på både individer och kollektivet. Det blir en rolig tränarkamp mellan Kim Bergstrand, Thomas Lagerlöf och Christer Mattiasson där det kommer bli fartfyllt och chansrikt. Sirius kan stundtals kännas avvaktande men det är då de är som farligast. Hoppas att Sirius tar tillvara på det långsamma Djurgårdsförsvaret och med sitt rakare spel får backlinjen att jobba mycket felvänt, på så sätt kan det absolut bli mål för gästerna. Det kommer gå fort, skapas mycket chanser och med ett Djurgråden som måste vinna matchen finns goda chanser för mål åt båda håll i protokollet.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.78 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip