Speltips: Djurgården över 2,5 mål i matchen till 1.83 hos bet365 .

Djurgårdens Europa-äventyr tar sin början under torsdagen när man tar emot Progres Niedercorn från Luxemburg hemma på Tele2 Arena.

Djurgården kliver givetvis in i den här matchen, och det här dubbelmötet som stora favoriter. Man kommer dock senast från en förlust i Allsvenskan på bortaplan mot Kalmar med 2-1 som man inte alls såg komma.
Inför matchen mot Kalmar kändes allt väldigt harmoniskt i Djurgården, och spelet flöt på som det skulle. Det blir därför spännande att se hur den här snöpliga förlusten påverkar laget när man nu kliver in i ett väldigt tätt spelschema.

Progres Niedercorn från Luxemburg är det nog inte många som har koll på på förhand. Man slutade förra säsongen 4:a i den inhemska ligan vilket då innebar en Conference League-kvalplats. Ligan slutade dock i maj, och deras sista match i ligan förra säsongen är även deras senaste tävlingsmatch. Man drar igång den nya ligasäsongen i början av augusti, så något större matchtempo lär man sakna, vilket såklart är till Djurgårdens fördel.

DIF klara favoriter av en anledning

Djurgården kliver som sagt in i det här dubbelmötet som klara favoriter, och det med all rätt. De som har koll på fotbollens geografi vet att den Luxemburgska fotbollen inte rankas speciellt högt, och att då möta laget som slutade 4:a i den ligan talar väl sitt tydliga språk.

Att Progres Niedercorn heller inte är i säsongen hjälper såklart föga, utan Djurgården bör gå ut och ta tag i det här dubbelmötet från minut ett egentligen.
Det enda frågetecknena jag hör runt Djurgården är egentligen vilka som spelar defensivt, då det varit lite skadestrul på både Miro Tenho och Jakob Une-Larsson, samtidigt som Marcus Danielson sett lite kantig ut. Att det skulle vara några problem mot det här gänger har jag dock svårt att tro.

Asian handicap-linorna tycker jag inte lockar, utan jag väljer istället att testa Djurgården över 2,5 mål själva i matchen. Kommer man upp i nivå är det en lina man ska klara utan problem. Det spelar jag till 1.83 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip