Mjällby gästar Djurgården. 
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Ännu en match där jag tycker "övern" står rätt så högt. Jag har varit inne på det många gånger med Mjällby - det är inte samma gnetspelande brunkarlag som de till viss del varit tidigare säsonger. Lite mer spelande än tidigare, samtidigt som de fortfarande är farliga på fasta situationer som tidigare. Haft över 2,5 mål i 15/21 allsvenska matcher den här säsongen, vilket säger en del om laget. Bara Häcken är "värre" med 17 vad gäller den statistiken. 

Sett över hela säsongen har Mjällby fjärde högst expected goals enligt den opta-statistiken jag använder. Tar inte jättemånga avslut, men det de tar är desto vassare. Kan mycket väl göra mål i den här matchen, precis som de gjort i sju av tio bortamatcher, hemma mot Malmö och Djurgården etc. Inte särskilt beroende av enskilda spelare, har många som kan bidra. 

Bakåt är Mjällby som alltid helt okej, men kanske lite mindre tajta än tidigare? Bara tre hållna nollor och ungefär ett mittenlag för xga och skott emot sett över hela säsongen. 

Nyttigt uppehåll för DIF?

Djurgården mådde nog väldigt bra av uppehållet. Derbytorsken mot AIK och storförlusten mot Malmö smärtade nästan mer än Conference League-avancemanget gladde. 8-10 nya spelare in under somamren, så Kim och Tolle har nog verkligen behövt det här uppehållet för att kunna spela in alla de här nya spelarna i sitt system. Inte lätt att göra det när det är två matcher i veckan. 

Efter en del svaga allsvenska resultat flåser en del lag i nacken i kampen om Europaplatserna. Bara seger som gäller i en sån här hemmamatch. Ingen glimrande offensiv den här säsongen, men klart att det är favorit på att et utvilat Djurgården gör ett par mål mot Mjällby. 

Sen är frågan hur det är ställt med viktige defensive mittfältaren Rasmus Schuller. Spelade dubbla landskamper för Finland (den senaste mot England på tisdagskvällen) och har fått en hel del smällar den här säsongen. Helt hel här eller vilas för viktigare uppgifter? Bara en nolla senaste sex matcherna och har som bekant bytt ut JWZ. Rinne helt kapabel som ersättare, men kommer behöva spela ihop sig med backlinjen. 

Jag tror Mjällby kan göra mål här. Men tror att ett utvilat och mer samspelt DIF har en bra prestation i sig och om de har en bra dag kan de göra tre mål själva. Därför känns övern fin här till högt odds. 

Speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip