Djurgården tar emot Kalmar FF på söndagen. 
Mitt speltips: DIF vinner + över 1,5 mål i matchen. Boostar upp hemmaoddset en hel del där de negativa är att vi förlorar spelet på 1-0 som slutresultat. Alla andra hemmasegrar rättar spelet med vinst. Tillsammans har lagen haft under 1,5 mål i bara sju av 50 matcher. Det gör att jag föredrar det här spelet som ger vinst på 2-1, 3-2 före asian -1 som ger pengarna tillbaka på 1-0 till ungefär liknande odds.  

Visst finns argument mot DIF. De spelade i Europa i torsdags, på bortaplan. Bara två vilodagar alltså. Har inte sett superbra ut. Men tycker att det tagits höjd för det här oddsmässigt, jag vill mena på att DIF hade stått lägre med optimala förutsättningar. 

Ser vi till Djurgårdens bänk i Europa så innehöll den namn som Hummet, Tocmac Nguen, Haarala och Schuller. Har varit en del skavanker på dessa, men med tanke på att de ändå kunde hoppa in då räknar jag med att de kan starta här. Inte minst med tanke på att uppehåll väntar. Så jag kan se Djurgården mönstra en förändrad elva som på pappret ser starkare ut än den som de spelade i Europa med. Så jag tycker inte att spelarna borde vara alltför slitna mot Kalmar. 

Borde dessutom ha fått energi av att hämta upp underläge. Nu tillbaka i Allsvenskan, där Bajen + AIK jagar strax bakom. Djurgåden bara måste börja ta poäng nu för att säkra en viktig Europaplats även nästa säsong. 

Kalmar sämst i serien för dagen?

Lika mycket ett spel på Djurgården är det här ett spel mot Kalmar. Frågan är om smålänningarna är sämst i serien för dagen? Fick möta Elfsborg i helt rätt läge förra veckan, men var klart sämre. Föll med 3-1. Laget har en seger senaste tio matcherna i Allsvenskan. Varken prestation eller resultat pekar på ett bottenlag som tagit sig samman och säljer sig dyrt. Bråk på plan och märkliga uttalanden i medier. 

Traditionellt haft det tufft borta mot Djurgården där de har sex raka torsk (Cupen inkluderat). 

I grunden skiljer det en klass mellan de här lagen. Jag tycker det tagits väl stor höjd för att Djurgården spelar i Europa. Allsvenskan är typ viktigare för deras del i det här skedet då de måste gå för att säkra en ny Europaplats. Så jag väntar mig att de är all in och gör en bra prestation nu, i synnerhet som ett uppehåll väntar - bara att kräma ur allt. 

Speltips: Djurgården vinner + över 1,5 mål i matchen. 
  

This is the stats tab
This is the post tip