Blåvitt gästar Djurgården på söndagen.
Mitt speltips: Bortalaget att ha över 4,5 hörnor i matchen. 

Min take på den här matchen är väl att det borde finnas goda förutsättningar för Blåvitt att stå upp och göra det hyfsat jämnt spelmässigt. Men har stor respekt för deras förmåga att vinna matcher, så väljer den här hörnvarianten på Blåvitt. 

- Une-Larsson är avstängd. Gör att DIF har två tillgängliga mittbackar - Danielson och Tenho. Bägge har dragits med lite småskador. Danielson spelade 90 i Luxemburg, Tenho en dryg halvlek. Kommande vecka väntar ny Europamatch. 
- Sabovic är också avstängd. Ekdal har dragits med skada också, Schuller verkar inte vara redo för 90. Det gör att innermittfältet ser lite försvagat ut också. 
- Dahl har nyligen sålts som bekant, ersättarna är på plats men kanske inte på Dahl-nivå ännu. 
- Djurgården spelade ett okej lag i torsdagens Europamatch. Då Une-Larsson drog på sig ett rött kort tvingades laget slita in ett avancemang. Även om alla inte spelade särskilt lång tid är det resor som sliter, fokus som skiftas. 

Släppt till en del hörnor senaste tiden. Bland annat Värnamo slog den här linan enkelt på Tele2 rätt nyligen. 

Allt det där gör att jag tror Blåvitt kommer upp till Stockholm med gott mod. Har också redan slagit Bajen på den här arenan, laget som under en tid varit ett tungt utpräglat gräslag är numera lika bra på konstgräs.

Hörnglada Blåvitt

IFK Göteborg har haft fem eller fler hörnor i 12 av 16 allsvenska matcher hittills. Samtliga Billbornmatcher har innehållit fem eller fler. Ett av undantagen var premiärmatchen hemma mot Djurgården. Men minns hur jämnt det var där första 25 minuterna fram till ett rött kort förstörde den dagen. 

Får tillbaka Oscar Pettersson och Sebastian Ohlsson, så det finns fler alternativ att förstärka kantspelet jämfört med hur det såg ut senast.

Blåvitt bör kunna stå upp bra spelmässigt här. Är ett hörnglatt lag och vill uppträda offensivt under Billborn. Mot ett Djurgården med icke-optimala förutsättningar kommer de få sina chanser. Slipper vi bara en matchbild där Blåvitt spelar på en ledning en stor andel av speltiden bör de ha bra chans att skrapa ihop minst fem hörnor över 90 minuter. 

Speltips: Blåvitt över 4,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip