Tätt matchande för båda lagen i vad som kan bli Wayne Rooneys debut för Derby.

Tidigare möten
Barnsley - Derby 2-2

Derby - Barnsley 4-1
Barnsley - Derby 0-3

CHAMPIONSHIP
17. Derby 25 7 9 9 24:33 30
23. Barnsley 25 4 9 12 32:47 21

Derby hemma
13 6 5 2 16:10 23

Formen
O, F, F, O, V

Senaste match
Derby - Charlton 2-1

Barnsley borta
12 1 3 8 10:22 6

Formen
O, V, V, O, O

Senaste match
Swansea - Barnsley 0-0

Här har vi två klubbar som inte riktigt gått som de hade hoppats på. Derby ovanför strecket och tog en skön seger sist mot Charlton - trots tidigt rött kort på innermittfältaren Bielik (avstängd liksom yttern Lawrance här) - och därmed kan andas ut litegrann. Sju poäng ned till Wigan har man nu så det är ingen större fara på taket. Samtidigt hela tio poäng upp till Millwall på sista playoffplatsen. Som tidigare nämnt är det här första matchen som Rooney är spelklar till. Han har dock inte spelat på länge och frågan är man Derbymanagern slänger in honom direkt. Kanske blir det ett kortare inhopp är min gissning.

Oavsett det så möter Derby ett Barnsley som faktiskt kommit igång bra på sistone. En förkastlig höst gav en väldigt bra decembermånad. Den började med torsk borta mot Cardiff men sedan följde fem raka utan förlust. 1-1 mot Reading (h), 5-3 mot QPR (h), 2-1 mot Millwall (b), 1-1 mot West Brom (h) och senast 0-0 borta mot Swansea. Truppstatusen är bra med bara ett par namn borta. I Derby är det däremot betydligt fler spelare som saknas. Utöver den avstängda duon så fattas fem spelare till. Barnsley - som är svåra att slå just nu - har dessutom fått en dags mer vila. Det kan vara så att Derby tvingas rotera på ett par namn. 2-2 sist lagen möttes i oktober men här tror jag på förre mål givet förutsättningarna. Barnsley är nog nöjda med kryss här.

Bortsett från segern senast har Derby inte gjort två mål eller fler i en seriematch i någon av de nio senaste matcherna tidigare. Barnsley kommer som sagt från två raka kryss 1-1 och 0-0.

Preliminära elvor (Whoscored)

Derby (4-2-3-1) Hamer - Wisdom, Clarke, Davies, Lowe - Holmes, Bird - Marriott, Waghorn, Knight - Martin

Saknar: Huddlestone, Anya, Shinnie, Bennett, Evans. Avstängda: Bielik, Lawrance

Barnsley (4-3-1-2) Sahin-Radlinger - Williams, Diaby, Andersen, Odour - Halme, Mowatt, Bähre - Woodrow - Schmidt, Chaplin

Saknar: Thiam, Wilks

SPELTIPS
Mitt tips blir målsnålt. Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.625 hos bet365 (3/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip