Degerfors asian -1 spelas mot Västerås SK.
Spelet innebär pengarna tillbaka om det "bara" blir uddamålsseger för "Degen", fullvinst om de vinner med två mål.

Tycker hemmalaget ska ha riktigt bra chans här. Inför den här omgången har Degerfors och Västerås förvisso samma poängantal. Men jag är inne på att det kommer skilja desto mer när säsongen summeras.

8. Vasteras SK 12 3 6 3 11:10 15
9. Trelleborgs 12 3 6 3 16:16 15
10. Degerfors 12 4 3 5 15:16 15

Degerfors har fem raka utan seger. Men senaste matchen mot Trelleborg var ett välbehövligt trendbrott efter en period med en hel del insläppta mål. Tränaren Stefan Jacobsson summerade det bra:

"Jag är jäkligt stolt över grabbarnas prestation idag, över hur alla jobbar tillsammans. Vi är ju faktiskt det bättre laget men vi har det lite svårt att få till det sista i själva straffområdet men annars så har vi ett väldigt bra försvarsspel och vi håller Trelleborg borta ifrån vårt straffområde i princip 93 minuter. Men det är lite blandade känslor så här efter matchen, man är glad över att få med sig en poäng och att man håller nollan efter att ha släppt in åtta mål på tre matcher och där vi har gett bort segrarna och idag så stänger vi till och känslan är att vi ska vinna matchen, även Peter Swärdh Trelleborgs tränare håller med om att vi var det bättre laget och att de får vara nöjda med att gå från matchen med en poäng. "

Just det där att vara det bättre laget men inte få utdelning har varit lite av Degerfors melodi under våren:
- Bara överlägsne serieledaren Varberg har en högre xG-siffra hos min källa. Med andra ord är Degerfors ett av de lag som "borde" gjort flest mål.
- Samma Varberg och Halmstad är de enda lagen som skjuter fler skott per match än Degerfors.
- Rent statistiskt har inget lag mer spel i motståndarnas straffområde än Degerfors.

Nu handlar fotboll om att göra fler mål än motståndarna och där har Degerfors inte varit bra nog under våren. Spelmässigt har de dock sett bra ut och jag tycker även truppen är vass för den här nivån. Därför känner jag mig rätt trygg i att Degerfors kommer klättra en del och ha en bra andra halva av säsongen.

Nykomlingen Västerås har skramlat ihop sina poäng under våren. Men medan Degerfors fått för dålig utdelning har Västerås nog fått lite mer än de förtjänat. Framför allt har keepern Fagerström stått på huvudet och varit bäst i serien.
- Bara Dalkurd och Norrby släpper till fler skott/match än Västerås.
- Västerås har klart högst xG-against siffra i hela serien. "Borde" ha släppt in flest mål sett till kvalitén på målchanserna de släppt till totalt sett.
- Bara Dalkurd skjuter färre skott/match än Västerås.

Så jag är inne på att tabellen "ljuger" lite här. Degerfors kan också möjligen få tillbaka Björndahl här, vilket hade varit en stor boost. Får klara sig utan Ladan, som opererats i dagarna.

Ska oavsett ha mycket bra chans hemma mot VSK. Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns mycket bra.

This is the stats tab
This is the post tip