Speltips: X2 till 1.94 hos Unibet

_____

Äntligen dags för ett riktigt toppmöte som kommer betyda mycket för sommaruppehållet. Viktigt att hänga på Landskrona men också att skapa sig bra förutsättningar för hösten. Både Degerfors och Sandviken är två lag som har gjort och kan göra satsningar som ska bära fram laget till Allsvenskan, de båda har en stabil grund att stå på och med lite förstärkning kan det absolut gå hela vägen. Båda lagen är också bland de formstarkaste i ligan och Sandviken har ju till exempel sju raka matcher utan förlust. Nu är det sista matchen innan välbehövlig vila så det lär bli bra drag här!


Degerfors
Senaste match: Oddevold - Degerfors 1 - 1
xG: 2.36 - 0.39
Skott/skott på mål: 16/6 - 5/2
Possession(%): 68 - 32
Hörnor: 2 - 1
En match där Degerfors tog ledningen tidigt där man kändes på hugget. Däremot efter det börjar man helt att sluta spela och började alldeles för tidigt att spela på sitt resultat. Rätt eller fel så började Oddevold skapa chans på chans och tryckte Degerfors långt tillbaka. Man hamnar lite för lågt när man vann boll och då var det för långt till motståndarens mål och Oddevold kunde snabbt vinna tillbaka bollen. Efter en forcering som pågick i stort sett hela matchen fick tillslut Oddevold utdelning och fick med sig ett rättvist oavgjort resultat som kanske också hade kunnat bli till tre poäng.

Sandviken
Senaste match: Skövde - Sandviken 0 - 2
xG: 0.79 - 1.35
Skott/skott på mål: 7/2 - 10/5
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 5 - 4
En tuff match var det även för Sandviken som inte riktigt fick spelet dit de ville. Skövde trodde man skulle ligga lite lägre än vad det gjorde och lyckades börja bygga högre och fick även utdelning med sin högre press vilket gjorde det svårt för Sandviken. Däremot fortsätter Sandviken att ha en frejdig offensiv och laget kommer till ändå mycket bra målchanser vilket också blir skillnaden i matchen.



Sandviken lyckas kontrollera matchen med sitt bollinnehav och tar poäng i åttonde raka matchen?

Avstängd: Mittbacken Bernardo Morgado (Degerfors IF)

Känns som en ganska klar matchbild här där Sandviken kommer att försöka kontrollera med ett stort bollinnehav även på motståndarnas planhalva. Medan Degerfors fortsatt känner sig lugna och inte behöver ha speciellt mycket bollinnehav så som det har sett ut hittills. De är duktiga i sina omställningar när de vinner boll och har verkligen offensiv kaliber som kan skaka om vilket lag som helst. Ryktenas man har varit Gustav Lindgren som har Allsvenska och utländska klubbar efter sig. Defensiven är bra i båda lagen men här tror jag att det kommer bli en lite försiktigare matchbild med två starkare försvar när vi får se ett stort bollinnehav av Sandviken och ett avvaktande Degerfors. Absolut kommer det finnas farliga omställningar för Degerfors men tror att matchen blir lite mer lik den föregående matchen där Sandviken har lite för stort bollinnehav och får rulla för mycket. Tycker värdet finns på att Sandviken tar poäng här i det jämna toppmötet, för visst är formen fantastisk?


Speltips: X2 till 1.94 hos Unibet   

This is the stats tab
This is the post tip