Speltips: Degerfors över 5.5 hörnor till 1.83 hos Unibet
__________________

Man kan mer eller mindre gratulera Degerfors IF till den allsvenska platsen efter resultaten i de andra matcherna på senare tid. Efter sju raka segrar så kan avancemanget säkras i ett derby mot ÖSK, vilken dröm! Enda laget i Superettan som genomgående hållit en jämn nivå under säsongen som successivt blivit ännu spetsigare ju mer säsongen gått. Dagens motstånd Örebro SK har visserligen börjat leverera mer resultat sedan Axéns intåg som sportslig rådgivare, det märks i alla fall att han bidrar till en positiv stämning och det är betydligt mer energi i laget nu. 

Degerfors IF
Senaste match: GIF Sundsvall - Degerfors IF 1 - 2
xG: 1.56 - 1.51
Skott/skott på mål: 10/2 - 19/6
Possession(%): 51 - 49
Hörnor: 3 - 1
Ledningen togs genom ett klassmål av Gustav Lindgren men GIF Sundsvall kom tillbaka och fick in kvitteringen där matchen såg ut att sluta i delad pott. Det hela skulle dock förändras i en felträff(?) av Lindell som gör segermålet till Degerfors. Inget snack om att laget har det där flowet och marginalerna man behöver i en serie som denna, för prestationen var inte direkt något att hurra över. 

 
Örebro SK
Senaste match: Varberg - ÖSK 1 - 1
xG: 1.07 - 0.87
Skott/skott på mål: 11/2 - 13/6
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 7 - 9
Det var en otroligt viktig match i bottenstriden på förhand och det var väntat att det skulle vara mer krampaktigt och svårspelat. ÖSK tog ledningen men ska nog ändå vara glada med en poäng trots en sen kvittering då Varberg fick ytterligare en fin chans med sekunder kvar av matchen. 


Ett Degerfors som spelar för avancemang dominerar spelet mot ÖSK?

God stämning i ÖSK sedan Axens intåg och fokuset är bara riskminimering och få med sig resultaten. Det har märkts på såväl hemmaplan som bortaplan där man ofta spelar samlat med både försvaret och mittfältet och lämnar offensiven lite väl ensamma. Skapandet av målchanser har inte varit speciellt högt i jämförelse med motståndet men däremot har laget bara släppt in tre mål på de sex senaste matcherna. Det vittnar i alla fall om att försvarsspelet är på väg åt rätt håll. Nu är det däremot en väldigt svår match i ett derby mot ett lag som går som tåget och spelar för avancemang. Det är inget snack om att Degerfors kommer gå full fart här och verkligen gå för offensiven och tre poäng. Vem vill inte säkra avancemanget mot sina rivaler? Det finns så mycket kvalitet hos Degerfors där de både kommer att kunna kontrollera matchbilden men också finns en bra forceringstaktik som än så länge fungerat bra där Fisic gjort det jobbigt för motståndet flertalet gånger. Väntar mig återigen ett ÖSK som vill stänga ner matchbilden och väljer att försöka på omställningar i Holmberg/Yasin. Det kommer att vara klar dominans i bollinnehav av Degerfors men det är inte helt enkelt att skapa målchanser på ÖSK och det kommer att vara tight på mitten, vilket öppnar upp spelet på kanterna. Väntar mig ett bra tryck från Degerfors och ett lag som inte direkt kommer att tumma på någonting, vanligtvis brukar laget skapa mycket hörnor som de senaste hemmamatcherna med en produktion på: 5, 12, 6, 11, 3. Visserligen har det mycket att göra med om det blir ett tidigt mål eller inte, här kommer man möta ett lågt ÖSK och Degerfors som kommer ha extra energi matchen igenom och forcera för att göra både 1,2,3 mål för att få fira en allsvensk plats mot rivalerna. 

Speltips: Degerfors över 5.5 hörnor till 1.83 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip