Speltips: Degerfors vinner + över 1.5 mål till 1.85 hos Expekt

_____________________


Andra omgången av Superettan och det är mellan två lag som gjorde en stabil premiär och fick med sig starka poäng i förhållandevis tuffa matcher. Tycker båda lagen har byggt upp något spännande i år där GIF Sundsvall gjort en rejäl föryngring och inriktat sig mer på speed och högre träningsintensitet. Medan gästande Degerfors IF lyckats behålla en bra trupp och börjar ifrån en högre nivå.

Degerfors
Senaste match: Öster - Degerfors IF 1-1
xG: 2.3 - 2.65
Skott/skott på mål: 16/7 - 16/8
Possession(%): 67 - 33
Hörnor: 4 - 6
Dåligt väder och dålig plan, men likväl skulle det ändå bli en rätt så underhållande match i det förmodade toppmötet. Båda lagen rankades inför säsongen topp 3 på de flesta sidor och det syntes direkt att det var en högre kvalitet. Degerfors lyckades stänga igen defensiven bra och Öster nådde mest bara inlägg från dåliga positioner. Gästerna låg samlade och hade väldigt farliga omställningar. Det hade inte varit orättvist om Degen gått därifrån med tre poäng men dessvärre kvitterade Öster i matchens sista spark till en delad pott.

GIF Sundsvall
Senaste match: GIF Sundsvall - Östersund 1-0
xG: 1.29 - 0.32
Skott/skott på mål: 8/1 - 8/2
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 6-7
Det var ett GIF Sundsvall jag ändå förväntade mig mer av inledningsvis, de hade svårt att få grepp om Östersund där också oddset trycktes ner rejält på gästerna. Däremot var defensiven återigen stabil hos GIF Sundsvall och med det kunde de även utnyttja ett misstag strax före slutvisslan där Engblom sköt in det matchvinnande målet. Skön derbyseger minst sagt.

Hemmapremiär på Stora Valla - då blir det åka av

Degerfors har som sagt sett mycket spännande ut under hela försäsongen och laget känns stabila och samspelta. Starka resultat mot Allsvenskt motstånd i gruppspelet innan det blev respass mot Djurgårdens IF, men på det stora hela har båda offensiven öst in mål och defensiven hållit någorlunda tätt. Här har man ett passande motstånd i form av GIF Sundsvall som nu ska få entra gräset på Stora Valla, ett lag som jag tycker ser mycket spännande ut men där man möjligen inte rår på de stora utmaningarna på bortaplan. Många utav spelarna tror jag kommer få bekymmer på underlaget som inte satt sig och det väntas en mycket mer kampmatch än Giffarna vill åt. Av det man sett av Degerfors imponerar de mycket mer och finns en högre höjd i laget. En kombination av ö1.5 mål och seger löser hemmalaget.

Speltips: Degerfors vinner + över 1.5 mål till 1.85 hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip