Vi har dubbelt Brasilien vs Argentina i årets Copa Sudamericana.

I första mötet, som alltså spelas inatt, är ställs klassiska Cruzeiro mot Lanus.

Cruzeiro är en av dem större klubbarna i Brasilien historiskt sett, men som har haft det desto tuffare under modern tid. 4 ligatitlar, 2 Copa Libertadores-segrar och 6-faldiga Copa do Brasil titlar är ett fin facit, men när allt kommer kring så är det ett lag som ändå spenderade 3 säsonger i Serie B fram tills så sent som 2022.

En kan tycka att lösa spel i Copa Sudamericana är imponerande för en nykomling, må så vara! Men det är ju inte riktigt samma lag som att kvalificera sig till CS i en annan nation inte. Det var ju trots allt hela 14 platser, av 20 möjliga, som innebar antingen direktplats eller kvalplats till Copa Libertadores samt Copa Sudamericana.

Cruzeiro slutade 2023 på en 14-plats och knep således den sista kvalplatsen. I år ligger de på en åttondeplats i ligan och verkar återigen cementera sin plats i Serie A, vilket ändå får sägas är där de hör hemma.

Cruzeiro under en ny tränare

Cruzeiro har trots ovanstående valt att rätt så nyligen byta tränare. Numera rattas Cruzeiro av rivalerna Fluminenses senaste mästartränare, Fernando Diniz.

Diniz har gjort sig känd för att spela en offensiv fotboll med ett högt bollinnehav. Eller, riktigt så offensivt är det väl inte utan man blir lätt lurad till att tro det då hans lag vanligtvis kontrollerar varenda match, oavsett motstånd.

Hans idéer tar oftast lite tid att implementera full ut och det är därför som hans lag ofta startar aningen trögt innan spelet satt sig helt efter någon månad eller så.

Sedan hans ankomst till klubben har Cruzeiro hunnit spela 4 matcher. De har kryssat tre av dessa (1-1 x3) och förlorat en fjärde (0-1). Då ska det också sägas att 3 av dessa spelades på hemmaplan. Inte den bästa starten med andra ord...

Argentinska Lanús har hittills gjort det bra i Copa Sudamericana, men gått desto sämre i ligan. Det är rätt vanligt att sydamerikanska lag har stora problem när det kommer till att balansera deltagande i två tävlingar samtidigt, så jag vill inte riktigt dra en rät linje mellan Lanus ligaplacering och deras egentliga kvalité.

I CS har de endast förlorat en gång och det var inte förrän i den sista, och för Lanus då helt oviktiga, gruppspelsmatchen mot brasilianska Cuiaba. Således är de obesegrade på bortaplan.

Här kan vi förvänta oss en tight match mellan två jämnbra lag, men där bortalaget verkligen bemästrat bortaspelet medan hemmalaget fortfarande försöker hitta rätt i Fernando Diniz idéer.

Lanus har blivit lite väl stora dogs här och vi spelar därför Lanus +0.75 @ 2.00 med 1U hos bet365 .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip