Usch vad man inte gillar dessa snuskigt sena avsparkstider i Mexico. 05:05! Finns ju ingen chans att se dessa live, såvida man inte dygnar fullständigt, alternativt går upp på tok för tidigt för att vara en helg. Segt då jag kommer att kliva in hårt i den här matchen och således gärna haft möjligheten att följa den...

Så, hårt i vad?

Ja, ena spelet blir hemmasegern. Jag har tjatat om dem tillräckligt i mina texter nu, så ska fatta mig kort.

Cruz Azul leder Liga Mx i en imponerande stil. Flest poäng, flest mål framåt och minst mål bakåt. De har mycket boll och tar sig ofta till bra lägen. Det är alltså inget handbollsrullande vi snackar om utan snarare passningar som luckrar upp motståndarnas försvar innan avslut tas från bra positioner.

De var fram tills för några dagar sedan obesegrade men gick alltså på pumpen borta mot ett Atletico San Luis som är på uppgång. Flaggade lite för San Luis i min text, även om reken landade främst i ett underspel där jag också trodde lite på tvåan. Blev pannakaka av allt efter San Luis 3-1 på tilläggstid.

Serieledarna gjorde en för dem svag insats, både framåt och bakåt. De skapade förvånansvärt få chanser och nådde blygsamma 0.5 xG, vilket är markant mindre än vanligt då de nosar på 2.0 i varje match. Siffran bakåt då var 2.1, vilket är ett och ett halvt mål mer än vad det brukar.

Det ska dock sägas att xGA är aningen dopat då Cruz Azul fortsatte att jaga kvitteringen trots utvisningen de åkte på i 79:e minuten. Fram tills dess var San Luis chanser lätträknade.

Chivas, ett begränsat men överpresterande lag

Klassiska klubben Chivas är Mexikos version av Athletic Club. Ni vet, La Liga-klubben som endast har Baskier i truppen? Chivas Guadalajaras trupp består då istället av enbart spelare med mexikanskt medborgarskap. Således kan Chivas kvalité, trots starka resurser, variera rätt så rejält från säsong till säsong.

Detta Chivas har en IMO svag stomme. De har försökt krydda deras nuvarande generation rätt så medelmåttiga talanger med större namn. Problemet är att dessa namn knappt bidragit på matcherna över huvudtaget. Ja, jag tänker på dig Chicharito! Tidigare United-strikern som sitter på ett fett kontrakt kom till klubben i dålig fysisk form, och det är ungefär där han fastnat sedan dess. Han är oftare skadad än han är hel och på plan har han levererat ett mål på 15 matcher.

I övrigt är det få spelare som sticker ut och knappt någon som kan rankas som en av dem bättre i ligan på sin position. Jag personligen gillar USA-födde Cade Cowell, men han åkte på en skada för drygt en vecka sedan och förväntas vara out i lite över en månad. Således tycker jag inte att de har något riktigt hot att komma med.

Chivas har IMO överpresterat rejält den här säsongen. Överprestera är förvisso inte rätt ord utan det rör sig snarare om ett lag som fått oförtjänt många poäng med sig. De har spelat jämt mot många sämre lag, men dragit det längsta strået. Mot bättre motstånd har de spelat jämt, åtminstone sett till resultattavlan, och istället fokat på att försvara i (nästan) 90 minuter. Det har helt enkelt varit deras enda chans att få med sig ett någorlunda okej resultat.

I den senaste matchen slog de ett för stunden JÄTTEsvagt Leon med 2-0. Matchen var dock ett sömnpiller och Chivas spräckte nollan efter att ha blivit tilldelade en straff. Matchen var därefter fortsatt jämn innan Leons Bellón råkade sätta bollen i eget nät.

Jag tror att Cruz Azul kommer att dominera den här matchen från början tills slut. Jag tycker också att spelbolagen är mer rätt på det med sitt oddsläpp än vad den tidiga marknaden är. Oddset på hemmaseger har stigit drygt 30 punkter sedan släpp.

Cruz Azul vinst @ 1.95 får sig 2U hos Betsson .

Jag spelar även Under 2.5 mål @ 2.02 med 0.5U hos Unibet .

VAMOS!

This is the stats tab
This is the post tip