I grupp B har Venezuela och Mexico tagit täten efter varsin seger i premiären.

Mexico gjorde jobbet och besegrade gruppens förväntade jumbo Jamaica med 1-0. Mexico hade i sedvanlig ordning mycket boll, men var inte sådär jättespetsiga framåt, vilket har varit ett återkommande problem den senaste tiden. Jamaica bjöd inte på jättemycket motstånd, men såg okej ut när de väl försökte ställa om. Mexicos lagkapten Edson Alvarez utgick skadad tidigt och det mesta pekar på att han inte är spelklar till nattens batalj. Luis Romo ersatte och gjorde det med bravur, även om han är en aningen mer offensivt balanserad spelare än Alvarez.

Venezuela besegrade i sin tur Ecuador, en på pappret betydligt tuffare motståndare än Jamaica. Ecuador började dock matchen bäst fram tills det att lagkaptenen Enner Valencia drog på sig en onödig utvisning. Ecuador gick trots det upp i ledning men orkade sedan inte stå emot den venezuelanska forceringen. 'Vinotinto' (Venezuela) stod för en imponerande andra halvlek och vände matchen helt rättvist, dock krävdes det som sagt en utvisning och en rad offensiva byten för att få ordning på matchen.

Två nöjda lag?

Man börjar se en trend i årets Copa America. Matcherna är ofta låsta och så än mer när det är en match mellan två relativt jämna lag. Inatt möts två lag med bra utgångspositioner och jag tror att bägge dessa lag inte blir helt obekväma av tanken på ett oavgjort resultat. Visst blir det en eventuell ödesmatch i den sista omgången mellan Mexico och Ecuador, förutsatt att sistnämnda slår Jamaica, men om tränare Lozano blivit erbjuden en deal där ett kryss räcker i den sista matchen så hade han antagligen tagit den 10 gånger av 10.

Många Copa matcher har varit tröga i första halvlek innan lagen släpper loss i matchens slutskede. Här har vi bra förutsättningar för att få en sådan matchbild. Inget lag vill egentligen äventyra allt för mycket och Venezuela, som har enklast motstånd i den sista matchen, lär spela rätt så avvaktande.

Under 1.0 mål i första halvlek betalar 1.74 hos Pinnacle och är dages main-bet. 1 unit investeras där.

I den andra matchen möts två lag som behöver 3p. Ecuador värderar antagligen den här matchen betydligt högre än Jamaica, och med en historia av att dra på sig många kort så gillas Ecuador flest kort @ 3.10 hos bet365 . Där blir det 0.5u.

Uppdaterar texten om det skulle dyka upp något bra sidospel, men har inte hittat något som lockar baserat på informationen som är tillgänglig.