Det vankas feta matcher i chilenska Primeran. Nu på torsdag är det ligatvåan, tillika mesta mästarna, Colo Colo som tar emot ligatrean, landets och huvudstadens tredje största klubb, Universidad Catolica.

Hemmalaget Colo Colo åkte häromveckan ut i Copa Libertadores semin mot argentinska storklubben River Plate. Dubbelmötet blev en rätt så jämn sådan där en spetsigare offensiv fällde avgörandet till argentinarnas fördel (1-1, 1-0). Trots uttåget så kan Colo Colos "kampanj" i CL sammanfattas som en bra sådan!

Colo Colo har i ligaspelet lyckats hänga på suveräna La U. 5 raka segrar på dem 5 senaste, eller obesegrade inför denna match i 8 (7-1-0), om man så vill. Tack vare dessa starka resultat skiljer det nu "bara" 7 poäng mellan lagen. Det ska dock sägas att Colo Colo har spelat hela 3 matcher färre än La U, så det avståndet är there for the taking så att säga.

'La Cato' lever farligt

Chiles tredje lag i landets 'big three' har gjort en märklig säsong.

De har haft häng på toppen trots att deras spel inte imponerat. Jag skulle rentav vilja påstå att det finns många lag längre ner i tabellen som visat en helt annan stabilitet och jämnhet vecka ut och vecka in, medan andra visat betydligt högre toppar. Men trots det slåss alltså Universidad Catolica om en Copa Libertadores-plats!

Det börjar dock bli aningen tight bakom dem. Deportes Iquique och Union Española ligger några poäng strax bakom dem, visserligen med en match mer spelad, men nu är det alltså en 'Clasico' som ska spelas mot rivalerna Colo Colo där en Catolica-förlust ligger närmast till hand!

Så, som ni ser så lutar jag starkt mot en hemmaseger här. Colo Colo har vunnit 3 raka matcher inbördes mellan lagen och är obesegrade i dem 10 (!) senaste. Vidare så har 8 av lagens 9 senaste inbördes gått under 2.5 mål.

Universidad Catolica kommer från en 0-2 förlust hemma mot Union Española. I den matchen fick de två mittfältare utvisade som således missar det här toppmötet. Det rör sig om argentinarna Farias och Zuqui, två viktiga kuggar där den ena ger centrallinjen stabilitet och den andre bidrar med mer kreativitet.

Oddset på hemmaseger är väl korrekt, men jag tror inte att det blir en överkörning, för det blir det sällan i dessa sammanhang. Colo Colo seger + Under 3.5 mål får det bli @ 2.05 hos bet365 . 1.5U

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip