Grupp A i Copa Libertadores har hittills bjudit på den ena tighta matchen efter den andra, vilket är ungefär det man kan förvänta sig av den här turneringen. Visst har vi överkörningar till och från, när exempelvis venezuelanska lag bytt ut hela startelvan från en säsong till en annan, eller när höghöjdsspelande bolivianer blir krossade på bortaplan. Men överlag är det jämna och tighta matcher vi får se då det är rätt vanligt att bortalaget spelar oerhört defensivt i en relativ jämn matchup då hemmaplan väger tungt (field tilt).

Hemmalaget Colo Colo har spelat in 3 poäng efter 2 omgångar. I premiären slog man Cerro Porteño efter ett sent mål. Cerro Porteño stod annars upp bra mot Colo Colo som haft det svårt med målskyttet 2024. De har mäktat med 2+ mål vid 4 av 15 matcher trots att de många gånger haft ett stort spelövertag och när motståndet varit tämligen svagt.

I den efterföljande matchen gjorde Colo Colo en bra insats borta i Rio de Janeiro trots 1-2 förlusten mot regerande mästarna Fluminense. De stod bra upp fram tills Weimbergs utvisning.

Wiemberg out = Inga winbacks?

I och med att Wiemberg är out pga avstängning så kommer tränare Jorge Almiron behöva ändra om i laget en del. Dem senaste rapporterna som kommit ut under natten menar på att han kommer att spela utan några ytterbackar what so ever. Det innebär att utöver Wiemberg så lär även offensiva högerbacken Opazo inte finnas med i startelvan. Backlinjen skulle i sådant fall bestå av 3 mittbackar och en defensiv mittfältare, vilket skulle ge en styrka i luften mot Alianza Limas strikers Barcos/De Santis.

Det här är dock bara spekulationer från journalisternas sida och det finns givetvis chans att yb Bruno Gutierrez får starta. Med allt detta sagt, och även om vi får se en backlinje med två ordentliga ytterbackar, så lutar jag starkt mot ett underspel.

Alianza Lima har "bara" spelat in en poäng i gruppspelet hittills, men de har trots det nkasserat två fina prestationer. I premiären kryssade de 1-1 mot Fluminense, en match som de faktiskt förtjänade att vinna, och borta mot Cerro Porteño förlorade de med 0-1. Försvaret var dock urstarkt och Cerro Porteño lyckades inte skapa några ordentliga chanser (0.4xg) innan de fick in ett lyckosamt mål i matchens sista spark.

Alianza lär ha samma approach ikväll och då Colo Colo haft det motigt med målskyttet så räknar jag med en målsnål historia.

Under 2.5 mål spelas till 1.81 med 1u.

Vamos!

Kuriosa: Colo Colo och Alianza Lima har ett starkt och vänskapligt band som går så långt bak som 1987.
Alianza Lima var på väg hem från en bortamatch i den inhemska ligan när flygplanet störtade ner i havet. 43 personer omkom varav 16 var spelare. Colo Colo lånade efter olyckan ut 4 spelare till Alianza Lima och när de kom på besök för en träningsmatch, dryga månaden efter detta, så hade Alianza Limas supportrar målat upp en OH-flagga med bägge klubbarnas emblem med texten "Un solo corazon", vilket kan översättas till ett gemensamt hjärta, ish.
This is the stats tab
This is the post tip