Tisdagens fjärde mexikanska speltips hittar vi i matchen mellan Club America och Atlas.

Hemmalaget Club America är regerande B2B mästare och har under det senaste året varit landets bästa lag. De kommer att utmana om titeln även i år, men vi ska inte sticka under stolen att de inte alls sett lika vassa ut i år. 

En anledning till detta är tappet av Julian Quiñones. Den numera mexikanska landslagsmannen (född i Colombia) är en fysisk stark spelare med näsa för mål, kreativitet och som är bra 1v1. Rätt komplett offensivt med andra ord. En sådan spelare är inte lätt att ersätta vilket gjort Club America mindre spetsiga. 

En annan potentiell faktor är en bakfylla efter alla framgångar. Vissa spelare visar mindre energi på plan, kanske har någon typ av mättnad infunnit sig? Spekulationer givetvis, men allt är inte helt 100 hos mästarna, i varje fall inte än!

Ledningen har dock agerat och det blev igår klart att Club America signat chilenska landslagsmannen Victor Davila. Victor blir ett nyttigt tillskott som redan visat att han kan prestera i Liga Mx och som kommer från en bra säsong i CSKS Moskva.

Nöjda med ett kryss

Nattens motståndare Atlas har på senare år varit ett mittenlag, rakt av. Vi snackar om ett helt okej lag, med en relativt namnstark trupp som spelar helt okej fotboll. Fun fact: senast Atlas vann en titel så var tidigare nämnda Julian Quiñones deras MVP. 

Atlas styrkor ligger i defensiven där Colombias ordinarie förstakeeper, Camilo Vargas, spelar till vardags.

De har gjort en imponerande säsongsinledning, även om de fått med sig fler poäng än vad de kanske förtjänat. Försvarsspelet har dock sett allt vassare ut och de täppte till riktigt bra bakåt såväl borta mot San Luis som hemma mot Pachuca (0.2xGA).


Club America har på senare år haft förvånansvärt svårt på hemmaplan mot Atlas. Visserligen raden 2-2-1 på dem 5 senaste ligamatcherna inbördes (hemma), vilket är ju ett positivt saldo. Men med tanke på vart lagen slutar i tabellen så kan man ju tycka att det borde vara en klar fördel America, i synnerhet hemma.

Vidare så har dessa matcher varit mycket tighta och samtliga har gått under 2.5 mål. 

Med tanke på Americas nuvarande status kan Atlas helt oblygt tokdeffa hela matchen och jag landar därför i att vi får en liknande historia.

Under 2.5 mål spelas @ 1.96 med 1U hos Unibet

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip