En usel fredag (0/2) följdes upp med en clean sweep under gårdagen (4/4)!

Stax avspark i Chile där Palestino -0.25 rekats. I denna text kommer söndagens resterande spel, bägge från chilenska Primera!


 Union Española - Huachipato, avspark 22:30

Hemmalaget Union Española bytte nyligen tränare till klubb och landslagslegenden Jose Luis Sierra. Sierra har i ett tidigare skede lett klubben till fina tabellpositioner, men jag är inte helt övertygad om att det senaste tränarbytet var ett korrekt sådant. Lite för tidigt för att landa i en slutsats kring det, men vi kan i varje fall konstatera att Union Españolas offensiv gått ner sig flera hack sedan dess.

På uppsidan finns det väl en stabilare defensiv, men med tanke på att de framåt var bland lagen som skapade allra mest så är kravet att deras defensiv numera ska hålla toppklass.

Motståndarna, och regerande mästarna, Huachipato har en väldigt svajig säsong bakom sig. De är inte i närheten av att vara det lag som de var ifjol, men de har trots allt en rätt bra höjd, dem få gångerna de når upp till den nivån.

På bortaplan kommer dock de sällan upp ens i närheten av den nivån. De har förlorat 8 av sina 9 senaste på bortagräs och sällan varit ens i närheten av att hota motståndarna. Offensivt gör de sällan mer än ett mål och dem underliggande siffrorna är oftast t.om sämre än så. 

Union Elsañola bör vinna den här matchen. Hemmaseger + Under 4.5 mål @ 2.05, 1U. bet365

Colo Colo - Audax Italiano

Colo Colo har efter segern mot Universidad Catolica guldvittring. De ligger förvisso bakom La U på poäng, men de har också spelar 3 matcher mindre.

Med tanke på hur La U har sett ut, poängtapp till trots, så pekar det mesta på att Colo Colo behöver i princip gå rent för att kunna komma ikapp. Om inte vinna varenda match så åtminstone vinna varenda på pappret "enklare" match. Kvällens möte mot Audax Italiano är just ett sådant.

Audax Italiano ligger just nu på en 11-plats av 16. möjliga. De kommer till matchen med 3 raka segrar, viktiga poäng som dragit dom ur bottenstriden. Dessa segrar har kommit mot lag med liknande power ranking, alltså lag som håller till på den undre halvan.

Audax 3 raka faller dock kort i jämförelse med Colo Colos 6 raka. Zoomar vi ut lite längre så har chilenska mesta mästarna endast en förlust på dem 16 senaste ligamatcherna.

Det här är ett möte mellan Chiles just nu bästa lag mot ett lag som tillhör den undre halvan. En -1 AH här känns riktigt safe. Det är mer en fråga om hur pass mycket Colo Colo orkar köra på, för vinna här räknar jag kallt med att de gör.

-1 AH spelas @ 1.74 hos Unibet med 1.5U. Även Win to nil @ 2.10 kan vara något, men jag nöjer mig med förstnämnda.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip