Chelsea:

Nya Chelsea-managern Sonia Bompastor – som fått den inte helt oansenliga uppgiften att ersätta titelrika Emma Hayes på Chelseas tränarbänk – har fått en smastart på livet i London med två segrar på lika många försök. Johanna Rytting Kaneryd var tungan på vågen och gjorde matchens enda mål i 1-0-segern mot Aston Villa i Bompastors debut. Senast var det inte lika tajt när Chelsea vann med hela 7-0 borta mot Crystal Palace med hela sju olika målskyttar – däribland Nathalie Björn.

I fjol föll Chelsea i semifinal i Champions League mot blivande mästarinnorna FC Barcelona. Chelsea vann borta i Katalonien, 1-0, men stjärnspäckade Barcelona lyckades vända på steken på Stamford Bridge efter att Kadeisha Buchanan fått syna det röda kortet i början av andra halvleken i returen. Hayes är borta, men Chelsea har ändå en av damfotbollens absolut starkaste spelartrupper – där Lucy Bronze är det starkaste tillskottet inför säsongen - och Bompastor hyser förstås förhoppningar om att kunna vara med och utmana hela vägen i Champions League, likt hon gjorde med Lyon 2022.

Det här är tredje säsongen i följd som Chelsea stött på Real Madrid i gruppspelet. Chelsea har båda tidigare gångerna toppat gruppen, i fjol utan att förlora en enda match. Bompastors frånvarolista är oförändrad, där Sam Kerr, Mia Fischel, Sophie Ingle, Aniek Nouwen, Niamh Charles och Oriane Jean-Francois alltjämt saknas.

Real Madrid:

Real har fått finna sig i att få se överlägsna Barcelona Femení rada upp titlar i Spanien. Förra säsongen slutade Real tvåa i Primera División, 15 poäng bakom katalanskorna, och i Champions League slutade det spanska huvudstadslaget sist i en grupp innehållande Chelsea, Häcken och Paris FC.

Real har annars inlett årets säsong starkt med fem raka segrar på lika många försök och målskillnaden 15-1. Därtill slog man ut portugisiska Sporting i CL-kvalet, där nyförvärvet från Chelsea – Melanie Leupolz – gjorde ett av målen i den sammanlagda 5-2-segern. I laget finns även svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl och colombianska supertalangen Linda Caicedo, bland andra. Även om avståndet till Barcelona är stort att käka ikapp så är det svårt att komma ifrån att Real Madrid är ett fotbollslag på framfart.

Det finns ett frågetecken för Sandie Toletti, som klev av i första halvlek mot Valencia senast.

Kan Real störa Chelsea?

Chelsea är förstås storfavorit i det här mötet och den raka ettan står i låga 1,40. Real Madrid är dock på framfart och lär vara fyllt av självförtroende efter att ha inlett säsongen med sju raka segrar. Jag är inte helt säker på att Chelsea bara stökar av Real utan bekymmer och med ett par bollars marginal. Över 3 mål kan vara ett alternativ till 1,78 hos Pinnacle med tanke på de båda lagens offensiva kvaliteter. 

This is the stats tab
This is the post tip