Chelsea:

EFL Cup-tisdag på de brittiska öarna när Premier League-femman Chelsea tar sig an League Two-ledande Barrow AFC. 64 placeringar separerar lagen i den engelska fotbollspyramiden, det största avståndet i den tredje rundan av ligacupen.

Trots att det stormat en hel del runt Chelsea – ägarstrul, mängder av spelare in och ut samt en nästintill hel trupp som blivit utfryst och inte ingått i tränare Enzo Marescas planer – har The Blues inlett säsongen fint. Efter premiärförlusten mot Manchester City har Chelsea krossat Wolves borta, 6-2, spelat lika, 1-1, mot Crystal Palace och bortabesegrat både Bournemouth, 1-0, och West Ham, 3-0. Däremellan har Chelsea också tagit sig vidare i Conference League-playoff – trots förlust borta mot Servette i returen. Chelsea spelade senast i lördags och med ett lite tätare matchschema som väntar kan vi nog räkna med att Maresca roterar en del.

Det behöver dock inte vara negativt. Chelseas trupp är oerhört bred, om än en smula märkligt sammansatt, och att kasta in namn som Christopher Nkunku, João Félix, Mykhailo Mudryk och Pedro Neto i startelvan går förstås inte av för hackor. Reece James är fortfarande skadad, men Romeo Lavia och Malo Gusto närmar sig spel

Barrow:

Toppar League Two med bättre målskillnad än Gillingham efter att ha inlett säsongen med resultatraden 5-1-1. I helgen blev det en 2-0-seger mot Newport.

I fjol tog cupäventyret slut redan i första rundan mot Bolton Wanderers, men i år har Barrow – som tog klivet upp från National League för fem år sedan – tagit sig till den tredje rundan efter att ha slagit ut Port Vale och senast Derby, efter straffar då matchen slutat 0-0.

Kommer roteras – ändå klasskillnad

Chelsea är förstås överväldigande favorit här och bara ska ta sig vidare med lätthet. Chelsea kommer göra storskaliga förändringar, men jag tror inte det behöver vara en allt för stor belastning här. Enzo Maresca förfogar över en djup trupp med spelare av hög klass som kommer få chansen att visa upp sig och vara fullt ut inställda på att greppa den för att försöka slå sig in i startelvan framgent. Det ska vara klasskillnad lagen emellan och Chelsea har inlett positivt under Maresca och känns, allt strul till trots, mer gediget än under delar av fjolårssäsongen. Kommer Chelsea upp i nivå ska man vinna det här med ett par bollars marginal. Chelsea -3.5 finns till 1,83 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip