Speltips: Mål efter matchminut 77:59 @ 1,83 - bet365 -

Real Madrid beger sig västerut, typ så långt det går att komma i Spanien, för match mot Celta Vigo.

Celta finner vi på nionde plats i La Liga. Inledde stark gällande hemmaspelet med segrar mot Alaves, Valencia och Valladolid men på de två senaste har det bara blivit en poäng då man först föll mot Atletico Madrid och sedan kryssade mot Girona. Nu är det inget att skämmas för då båda dessa lag är starka och var med i toppen av förra säsongens La Liga.

Vigo-gänget tog senast säsongens första trea på bortaplan när Las Palmas besegrades på Gran Canaria med 1-0. Williot Swedberg fick sitt mål bortdömt av VAR men när Borja Iglesias tio minuter senare nätade så fanns det inget att klaga på från domarhåll. I andra halvleks början haglade korten över Celta-spelarna och både Ilaix Moriba och Iago Aspas fick dubbla ostskivor inom loppet av fyra minuter. Så båda dessa herrar är avstängda här och ser matchen från läktaren tillsammans med skadade backen Jailson. Troligen får de sällskap av Luca de la Torre & Jonathan Bamba som ska testas sent på matchdagen. Duon har missat de senaste kamperna pga skador men kört rehab under landslagsuppehållet.

Varken Carl Starfelt eller Williot Swedberg fanns med i Sveriges senaste landslagstrupp men i Celta får de oftast speltid.

Celta har en förmåga att göra / släppa in sena mål!

Real Madrid är tre poäng bakom serieledande Barcelona och efter denna kamp och Champions League-mötet mot Dortmund så är det dags för El Clásico mellan de båda spanska giganterna. Så det är ett tufft schema som Real har att se fram mot eller fasas över. Valencia borta och Milan hemma är inte heller några lätta matcher under hösten.

Formen är väl inte på topp med tanke på de senaste resultaten som varit 1-1 Atletico Madrid, 0-1 Lille och 2-0 Villarreal. Vinicius Junior och Federico Valverde är de som levererat framåt så vi vill se mer av Rodrygo, Jude Bellingham och Arda Güler där den sistnämnde behöver mer speltid för att kunna fixa poäng.

De flesta har väl läst om Kylian Mbappe weekend i Stockholm och att han är under utredning för våldtäkt. Ser dock ut att medverka här efter ha stått över Frankrikes landskamper.

Andriy Lunin förväntas behålla vantarna då Thibaut Courtois fortsatt dras med skadeproblem. Backen Dani Carvajal blir borta säsong ut med knätrassel så Lucas Vazquez kommer in på högerbacken. David Alaba och Brahim Diaz är också stammisar hos rehab-teamet för stunden och kommer ej att medverka.

Hade Celta haft en frånvarofri trupp så hade det var lite smygläge på att spela ettan till högt odds men nu med Moriba / Aspas avstängda och lite skadetrubbel så blir huvudspelet istället sent mål i matchen.

Celta har en förmåga att göra eller släppa in sena mål i sina matcher. Senast mot Las Palmas var ett undantag men i merparten av övriga fighter har det rasslat i nätet när matchuret passerat 78 minuter. För Real känns det som att man måste börja producera mål och tror inte man slår av på takten även vid en eventuell ledning.

Mål efter 77:59 provas hos bet365 till 1,83 i odds.

This is the stats tab
This is the post tip