Med fem omgångar kvar av den spanska La Liga har varken Celta Vigo eller Levante något att spela för när lagen drabbas samman på Balaidos. Celta Vigo ligger på plats tio och har åtta poäng upp till en Europa Conference League plats medan Levante ligger ännu sämre till. Formen talar för Celta Vigos fördel, som kommer till matchen från en imponerande insats som resulterade i en seger. Levante har en måltorka och usel form så möjligheterna är väldigt goda att Celta Vigo tar samtliga poäng.

Efter en fantastisk uppryckning, där Celta Vigo låg och stred i botten av La Liga abellen, har de har svårt med kontinuiteten. Resultaten har varit blandade. Mot större lag har det blivit förluster oftast. Fast mot de sämre lagen har Celta Vigo ändå tagit poäng. Senast blev det en stark seger mot Osasuna, som ligger precis under Celta Vigo men precis ovanför Levante i tabellen. Skyttekungen Iago Aspas gjorde sitt 13 mål för säsongen. Anfallskollegan Santi Mina har också gjort en lysande säsong.

Hela Celta Vigos offensiv har varit formstarka och levererat. Detsamma går inte att säga om Levante. De förlitar sig helt på Jose Luis Morales och Roger Marti när det kommer till det offensiva spelet. Dock har de båda rejäla formsvackor. Senast någon av dem gjorde något mål var i derbyvinsten mot Valencia. Därefter har Levante spelat sex ligamatcher och bara nätat två gånger. Detta har lett till fem förluster under tiden. Senast mot bottenlaget Elche blev det bara ett skott på mål totalt från Levante.

Till denna match saknar Celta Vigo återigen målvakterna Ruben Blanco och Sergio Alvarez, men Ivan Villar har stått i 16 matcher denna säsong och är duktig. Lagkaptenen Hugo Mallo klev av skadad senast och missar matchen, samt yttern Emre More. I Levante saknas Jose Campana, Nemanja Radoja och Nikola Vukcevic. Dessutom är mittfältaren Mickaël Malsa avstängd. Då Celta Vigo har en formstarkare offensiv och är ett betydligt stabilare lag faller mitt val på dem och därmed en rak etta i matchen.

Speltips Celta Vigo - Levante:
1. Odds 1.80 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ivan Villar, Kevin Vazquez, Jeison Murillo, Joseph Aidoo, Jose Fontan, Brais Mendez, Renato Tapia, Denis Suarez, Nolito, Santi Mina & Iago Aspas.

Bekräftad startelva - Levante:
Daniel Cárdenas, Oscar Duarte, Sergio Postigo, Ruben Vezo, Carlos Clerc, Jorge De Frutos, Gonzalo Melero, Rober, Enis Bardhi, Alejandro Cantero & Roger Marti.
---

This is the stats tab
This is the post tip