Speltips: Över 2,5 mål i matchen @ 1,79 - Coolbet -

Två lag som tampas i olika delar av La Liga. Hemmalaget Celta under ledning av Rafael Benitez ligger risigt till och har endast två poäng till Cadiz som huserar under nedflyttningsstrecket. Girona är som de flesta känner till vid det här laget med i kampen om ligaguldet! Går en kamp mot självaste Real Madrid om seriesegern. Så med andra ord är det viktiga poäng på spel i denna match.

Celta inledde säsongen uselt och andra segern kom efter 17 omgångar. Man beslutade dock att behålla Benitez på bänken och nu på slutet har laget i alla fall kravlat sig över nedflyttningsstrecket tack vare vinsterna mot Granada och Betis. Kommer närmast från dubbla nederlag hemma mot Sociedad. 0-1 i ligan och 1-2 i cupen. Bara gjort 21 mål på 21 matcher i serien och om vi ser på anfallsuppsättningen så är det inte så förvånande. Iago Aspas har hunnit bli 36 år och åldern börjar ta ut sin rätt. Anastasios Douvikas har varit bra i cupen men går trögare i ligan. Bäste målskytten Jörgen Strand Larsen har stått för 7 mål och börjar även bli bofast i norska landslaget så han får man tufft att behålla. Jonathan Bamba helt ok anfallare men kan ej medverka här då han är på Africa Cup of Nations med Elfenbenskusten.

Får åter keepern Ivan Villar efter avstängning men det kan ändå bli Vincente Guaita som behåller vantarna då Villar var rent ut sagt svag i cupmatchen mot Sociedad. I övrigt har man skador på ex-Hammarbyaren Joseph Aidoo och Franco Cervi. Nyförvärvet Javier Manquillo (b, Newcastle) ej redo för debut.

Girona formstarka framåt

Vad kan sägas Girona som inte redan sagts. Är minst tvåa (beroende på om Real Madrid vunnit mot Las Palmas under lördagseftermiddagen) i La Liga.

På bortaplan är Girona tillsammans med Barcelona de enda lagen som fortfarande är obesegrade. 4-2 vinsten mot just Barca är kanske den största skalpen som Michels lagbygge tagit den här säsongen. Åkte i veckan ur cupen borta mot Mallorca. Höll på att vända ett 0-3 underläge sedan Mallis Antonio Rallio åkt ut efter 67 minuter. Satte straff minuten efter men sedan dröjde det till 90+6 innan tvåan kom och då var det försent att få in kvittering. Nu behöver detta uttåg inte vara av negativ betydelse för Girona. Ligan är av högsta prio och nu "slipper" man ödsla kraft på annat håll. Real är inte heller kvar i cupen men har ju Champions League som ett delmål.

Att Girona är ett bra bortalag synes inte minst på att man gjort lika många mål under sina resor som Celta gjort totalt. Ukrainske anfallaren Artem Dovbyk står på 14 mål och landsmannen Viktor Tsygankov en av fem spelare som gjort fyra eller fler mål. Uruguays Cristhian Stuani fyra mål (två på straff) på de tre senaste om vi räknar in alla tävlingar.

Aleix Garcia & David Lopez åter efter avstängningar. Lopez dras dock med skadekänning så kanske inte kan medverka. Juanpe, Toni Villa och Joel Roca skadade. Eric Garcia ska testas sent så ynglingen Antal Yaakobishvili är beredd att ersätta.

Även om det bara var i cupen så är det ändå inte bra att släppa in tre mål i första halvlek. Samtidigt ska vi komma ihåg att Girona vann senaste ligamatchen med 5-1 mot Sevilla. Har även 4-3 mot Atletico Madrid (ligan) och 3-1 Vallecano (cupen) i närtid. Även Celta har över 2,5 mål i fem av sina sju senaste matcher om vi räknar in liga och cupspel. Dovbyk, Savio och Stuani känns heta för bortalaget och Douvikas eller Strand Larsen kan säkert toffla in en boll för Celta, så över 2,5 mål är det vi testar denna söndagseftermiddag i Vigo.

Spelet sitter om det blir 3 eller fler mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip