Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,95 - bet365
Speltips: Răzvan Marin målskytt @ 6,50 - bet365

Två niopoängare ställs mot varandra under tisdagskvällen i Serie A. Cagliari och Bologna har dock tagit olika vägar till poängskörden.

Sardiniens stolthet har spelat nio matcher, vunnit två, kryssat i tre och förlorat fyra. Hade väldigt svårt att göra mål i början av säsongen och var faktiskt mållösa i fyra av de fem första kamperna. Har dock börjat rätta till det dilemmat och satte tre baljor både mot Parma och Torino. Tog även en meriterad pinne borta mot Juventus. Senast åkte man på pisk i Udine, men fick då spela 10 mot 11 i en timme efter att Antonie Makoumbou sett rött redan efter halvtimmen spelad då han redan kortbelastad klumpigt drog ned Martin Payero i Udinese. 

Den Kongolesiske landslagsmannen är avstängd här och förväntas ersättas av Alessandro Deiola. Hade senast försvararna Mateusz Wieteska och Adam Obert tillbaka (på bänken) efter skador och hoppas här att Jakub Jantko (m) och Leonardo Pavoletti (a) ska kunna ingå i matchtruppen. Ska även testa gamle Gianluca Lapadula sent. Den Peruanske landslagsanfallaren dras med skada och bara kunnat göra korta inhopp i de två senaste matcherna. 

Tränare Davide Nicola valde en defensiv uppställning senast men förväntas här köra lite offensivare. Kan innebära att vi får se trion Nicolas Viola, Nadir Zortea och Zito Luvumbo från start som var fallet i senaste hemmamatchen (3-2 Parma). Atalanta-lånet Roberto Piccoli bör dock få fortsätta i spetsrollen. 

En som är duktig men sällan får några rubriker är Rumänske landslagsmittfältaren Razvan Marin. Är tillbaka i Cagliari efter två säsonger i Empoli på lån. Har tidigare under karriären skördat framgång i Standard Liege och även tillhört Ajax. 

Är i grunden en hårt jobbande mittfältare men har även kvalitet framåt. Förste straffskytt både i landslaget och klubblaget och hade en fin målperiod under hösten när han först krutade in ett mål mot Parma och sedan satte straffmål tre matcher i rad mot Juventus, Cypern och Litauen. Inte alls omöjligt att Cagliari får straff även här och då kliver Marin fram till 6,50 i odds hos bet365 .  

Cagliari starka på ön och Bologna målgladare på bortaplan.

Bologna gjorde en fin säsong ifjol och hade då 18-14-6 på sina 38 matcher i Serie A. Det räckte till en femte plats och spel i Champions League denna säsong. Är inte vana att dubbla inhemska ligan och Europaspel och har så här långt inte haft någon vidare framgång i Champions League. 0-0 hemma mot Shakhtar, 0-2 borta mot Liverpool och samma siffor borta mot Aston Villa. 

I Serie A har man visat sig svårslagna även denna säsong. 1-6-1 är facit efter åtta spelade matcher. Fyra av kryssen har kommit hemma medan man på resande fot vunnit en match, förlorat en kamp och spelat oavgjort i två. Precis som dagens motståndare har målskyttet stundtals varit svagt. Bara 1-1 hemma mot både Udinese och Empoli samt 0-0 mot Parma är inte godkänt. Fått mer uträttat på bortaplan genom 2-2 mot Como och Genoa samt 2-1 segern över Monza. 

Saknar så klart Joshua Zirkzee som flyttade till Manchester United men hoppas på sikt att Jens Odgaard ska kunna ersätta honom. Nicolo Cambiaghi är också ny framåt men har bara hunnit med 15 minuter på plan innan han blev skadad. Nederländaren Thijs Dallinga var bra i Toulouse och kanske den som har högst förväntningar på sig av de nya anfallarna. Benjamin Dominguez fick starta senast men gjorde inget större väsen av sig. Ny chans här eller åter bänken får vi se. Aston Villa-lånet Samuel Iling Junior har gjort en del inhopp och även ett mål så han får vi säkert se i andra halvlek. 

Som synes mycket nytt framåt och det dröjer så klart innan alla bitar faller på plats. Så vi får ge tränare Vincenzo Italiano, som även han är ny, lite tid att utvärdera och finna vilka han vill satsa på i anfallet.  

Skador på Martin Erlic, Lewis Ferguson, Oussama El Azzouzi och Nicolo Cambiaghi som redan nämnt. Kan ha Michel Aebischer redo efter skada men sen test väntar Schweiziske landslagsmittfältaren.

Tycker med så mycket offensiva förvärv i Bologna och ett Cagliari som börjar få fart på målskyttet ska det finnas goda chanser att det blir mål från båda lagen här. Cagliari normalt starka på ön och Bologna har varit bättre borta än hemma. Nu även fått en veckas vila. Till nästan dubbla degen så testas båda lagen gör mål och kommer även lägga kvällens TV-peng på Răzvan Marin som målskytt @ 6,50 - bet365 -  

This is the stats tab
This is the post tip