Speltips: Mål efter matchminut 77:59 @ 1,83 - bet365 -

Måndagens enda match i danska Superliga hämtas från Bröndby Stadion i huvudstaden Köpenhamn, där hemmalaget välkomnar Vejle från Jylland.

Bröndby var länge med i kampen om ligaguldet förra säsongen. Kom tvåa i grundserien, bara en pinne bakom Midtjylland. I efterföljande mästerskapsserien hade man inför sista omgången allt i egna fötter men föll hemma mot ett Aarhus som inte hade något att spela för, och då Midtjylland tog poäng mot Silkeborg så blev det "bara" silver för Bröndby.

Denna andraplats gav Conference League kval plats och i första matchen i den turneringen så krossade Bröndby sin motståndare Llapi från Kosovo med hela 6-0. Har väl därmed redan avgjort dubbel-mötet i första akten och kan ha fokus på ligan, där det blev 3-3 i första omgången när man gästade Viborg. Stod 2-1 till hemmalaget efter första halvleken. Om någon lämnade stadion ett par minuter före full tid så missade de en hel del drama på slutet, för på stopptid satte först inhopparen Emmanuel Yeboah 2-2. Sedan när Bröndby jagade segern så stack Viborg upp i kontring och drog dit vad alla trodde var vinstbollen, men två minuter efter att stopptiden skulle vara över så fick Yeboah sista ordet när han ännu en gång kvitterade Viborgs ledning och fixade en pinne till Bröndby.

Även i Bröndbys träningsmatcher var det ofta målrikt. 5-2 mot Sparta Prag och 0-4 mot Dinamo Kiev, men hade även 0-0 mot Royal Antwerp. Mötte faktiskt också dagens motståndare och då blev det 2-0 till Vejle.

Inte varit så aktiva på transfer marknaden men köpte loss Österrikes EM-keeper Patrick Pentz från Bayer Leverkusen för €2,6 M.

Till denna match skador på kapten Kevin Mensah, Fredrik Alves, Marko Divkovic och Nicolai Vallys.

Sent mål fjärde match i rad för lagen?

Vejle slutade näst sist i fjolårets grundserie men spelade upp sig i nedflyttningsgruppen och klarade kontraktet med fyra poängs marginal.

Hade bra försäsong med segrar över Bröndby (2-0), Fredericia (3-0) och Odense (5-2). Så förhoppningar om poäng i premiären var stor. Började också matchen bäst när German Onugkha satte 1-0 efter 37 minuter. Efter ledningsmålet blev Vejle tillbakapressade och räddades av virket två gånger innan halvleken var över. Efter paus åkte Vejle på två rätt snabba mål på fasta situationer (frispark och straff), men såg ändå ut att inleda säsong med poäng när Onugkha satte sitt andra mål i matchen i 87e minuten. På stopptid krockade Oliver Provstgaard och Musa Juwara och gav gästernas inhoppare Tammer Bany fritt fram att fastställa slutresultatet till 3-2 för Randers. Surt att torska när man gör två mål och har kryss vid minut 90.

Varit stor spelaromsättning i laget då flera spelare var på lån förra säsongen. Nathan Trott (mv), Raul Albentosa (b), Tyrese Francois (m) och Victor Lind (a) är några som var mer eller mindre ordinarie i Vejle förra säsongen men nu lämnat.

Försvararna Damian van Bruggen (Almere City) Luka Hujber (Istra) och David Colina som förra säsongen också var på lån från Augsburg är nya tillsammans med mittfältaren Masaki Murata (Sumqayit) och anfallaren Anders Jacobsen som man köpte loss från Horsens.

På frånvarolistan finner vi skadade Thomas Gundelund och avstängde Marius Elvius.

Båda lagen har bra fart i målskyttet men det känns här som att Bröndby kommer ta revansch för förlusten under sommarvilan. Det spel vi testar i match är att det blir sent mål. Bröndby har gjort eller släppt in mål efter minut 78 i tre raka matcher och samma visa för Vejle. Kan även här bli dramatiskt i slutet och ramla in nån boll när det är trötta startspelare och pigga inhoppare på planen.

Spelet sitter om det blir mål efter 77:59