Västerås gästar BP på måndagen. 
Mitt speltips: Över 1,5 mål av Västerås SK. 

Väljer det här spelet snarare än 1x2 då jag tror det här har alla förutsättningar att bli en rätt utspårad match. 18 poäng kvar att kriga om och Västerås har fyra poäng upp till kvalplats. De måste nog vinna åtminstone fyra av sex matcher som är kvar om de ska ha chans att lösa åtminstone kval. Då är det här en match de bör vinna, går inte att kryssa längre. 

Tycker BP är en rätt passande uppgift. I 14 av 24 matcher har Mellbergs gäng släppt in fler än ett mål. Varit inblandade i en hel del sjukt böljande matcher där lagen bytt chanser med varandra. Low key har BP dessutom svag form med sju raka matcher utan seger. Konstgräs och lär vara nästintill hemmaplansfeeling för VSK på läktarna. Grimsta har varit allt annan än en borg den här säsongen. 23 insläppta på elva matcher, bara två BP-segrar där. 

Båda lagen gör mål + körning?

Samtidigt svårt att se att BP ska nollas i den här matchen. Går sällan mållösa trots allt. Kan mycket väl se att det står 1-1 vid något tillfälle och att det ser rejält öppet ut med målchanser som byts med varandra. 

Överspel på totalen släpptes väldigt högt och spelades snabbt ner till rimliga nivåer (i skrivande stund). Gillar därför VSK-totalen till rejält mycket högre odds för jag kan se många olika scenarion där de gör mer än ett mål här. 

BP spelar på samma sätt så gott som alltid, spelar ingen roll vilka de möter. Ett motstånd som bör passa VSK rätt bra här. Västerås har radat upp hög xg hela året och även om det lugnat ner sig lite under senare delen är de fortfarande ett bra offensivt lag underliggande. 

Speltips: VSK att göra över 1,5 mål 

This is the stats tab
This is the post tip