Mjällby gästar BP på lördagskvällen. 
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Fortsätter med överspel på Mjällby. Inför deras match mot Djurgården senast skrev jag:
"...jag har varit inne på det många gånger med Mjällby - det är inte samma gnetspelande brunkarlag som de till viss del varit tidigare säsonger. Lite mer spelande än tidigare, samtidigt som de fortfarande är farliga på fasta situationer som tidigare. Haft över 2,5 mål i 15/21 allsvenska matcher den här säsongen, vilket säger en del om laget. Bara Häcken är "värre" med 17 vad gäller den statistiken."

Nu slutade DIF-matchen 1-1. Men det var rätt sjukt. Runt totalt fyra i xg beroende på vilken tjänst som används. Mjällby missade i stort sett öppet mål. I andra änden storspelade Törnqvist i kassen. Positivt att Mjällby gick för det i den matchen, var inte så att de backade hem och bevakade sin poäng. 


Dags för BP att vakna?

BP har också haft över 2,5 mål i 15/22 matcher den här säsongen. Är ett lag som uppträder väldigt ojämnt. Kan spela jämnt nere i Malmö, men även släppa in mål mot vem som helst. Nu har de ingen seger på fem matcher och det är väl läge att ta den där segern som skapar lite distans neråt. 

Som vanligt lär de bjuda upp till dans spelmässigt, inte minst eftersom det är hemmaplan. Vasic gör fortsatt mål och även en del andra kan leverera. 

Bägge lagen har tre hållna nollor på hela säsongen. Offensivt ligger bägge bra till sett över hela säsongen som lag med höga xg-siffror, så ingen tvekan om att målchanser skapas. Blir inte alls förvånad om vi får se båda lagen göra mål här. 1-1 tror jag inget av lagen är särskilt nöjda med på förhand, så tror inte vi stannar där. 

Därför känns överspelet givet att testa här till spelbart odds. 

Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip