Kalmar gästar BP på lördagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Kalmar FF. 

Tiondeplacerade BP med 34 inspelade poäng har gjort en okej säsong och är klara för allsvenskt spel 2025. Kalmar FF går in i den här omgången som nästjumbo och goda råd är jäkligt dyra. Fyra poäng upp till Halmstad och Värnamo med nio poäng kvar att spela om gör matematiken rätt enkel: Poängen måste in nu. Segrar måste komma, det duger inte med kryss. Klart sämre målskillnad än Halmstad/Värnamo så Kalmar lär behöva MINST sex-sju poäng för att ha chans på kval. Inte ens säkert att det räcker. 

Så vid eventuellt kryssläge här förväntar jag mig att Kalmar går rejält för segern på Grimsta. Kryss borde vara så gott som dött för deras del. Spelar först av bottenlagen den här omgången, så de lär vilja sätta press på bottenkollegorna. 

Efter att ha överpresterat sina underliggande siffror kraftigt föregående säsong har smålänningarna fått vad de förtjänat den här säsongen. Kan inte klaga på otur eller annat - de förtjänar att ligga där de ligger. Men vill ändå mena att det inte skiljer några mil mellan BP och Kalmar i grundkvalitét. Nog rätt bekvämt för ett pressat Kalmar att "slippa" spela hemma på Guldfågeln där det är mer press. 

Utcheckat BP?

BP har skrapat ihop ett par segrar senaste omgångarna, men tycker prestationen mot Norrköping senast var rätt klen ändå. Innan dess hade BP en rätt svag resultatrad med få vinster. Har som sagt inget särskilt att spela för och det ryktas om att Engelmark/Mellberg lämanr efter säsongen. Frågan är om motivationen är hundraprocentig utöver att Vasic har chans att vinna skytteligan. 

Som jag ofta brukar säga om BP:
Ett ojämnt lag som kan spela jämnt med alla, men de kan också förlora mot vem som helst. Tendens att släppa in billiga mål. 
Matchen i Kalmar var helt jämn och väldigt chansfattig för att ta ett exempel. 

Jag gillar att backa upp BP som underdogs, som klara favoriter är jag lite mer tveksam. Nog är det i grunden lite bättre än Kalmar, men skiljer inga mil. Såhär i slutet av säsongen tror jag ändå Kalmar kan sprattla till och när tabelläget är som det är tar jag raka tvåan till högt odds snarare än X2. 

Speltips: Kalmar FF vinner. 


This is the stats tab
This is the post tip