BP och Halmstad gör upp på lördagen. 
Mitt speltips: Under tre mål asian. Spelet sitter om matchen innehåller noll, ett eller två mål. Push och återbetalad insats på exakt tre må, förlust vid fyra eller fler. 

Fyra mål i matchen krävs för förlust alltså. Hänt i sex av 16 BP-matcher, fem av 16 HBK-matcher. Så inte jättevanligt. Lagen har spelat mot varandra två gånger i år:
0-0 i Svenska Cupen. 
2-0 till BP i Halmstad. 

Efter en tuff resultatrad där bottenlagens käkade upp Halmstads poängförsprång fick hallänningarna äntligen vinna senast. Hemma mot Värnamo blev det 1-0 i en gnetig seger. Ändrar inte faktumet att offensiven försvagsts med Mohammed skadad, Granath såld och frejdige ytterbacken Phil Ofosu-Ayeh ivägskickad på ett äventyr. Även tappat mittfältsmotorn och vänsterfoten Al-Ammari. På de fyra senaste matcherna har Halmstad gjort tre mål, ett målsnitt som matchar deras låga xg och jag har svårt att se det ändras. 

Vilket BP dyker upp?

Mellberg och Engelmarks BP blandar och ger. Skulle ändå säga att de är rätt så indragna i bottenstriden precis som alla lag på nedre halvan. Det här är en typisk match de bör och ska vinna för att skapa sig lite luft neråt. 

Kommer från en galen 4-3-seger mot Blåvitt. Ofta efter den typen av matcher blir det något annorlunda i matchen efter - ta Sirius mot Malmö:
4-3 i Uppsala blev 0-1 i Malmö omgången efter. 

Eller ta BP-förlusten med 4-3 i Häcken i våras, som blev 2-0 i Halmstad i omgången efter i en lugnare match. Blir inte förvånad om det blir så även här. 

Att Halmstad lär backa hem, ha lite boll och försöka göra det svårt för BP tvivlar jag inte på. Blir förvånad om de kan skrapa ihop mer än ett mål. Frågan är vilket humör BP-offensiven kommer vara på. En bra dag när allt rullar på kan de göra tre mål mot vilket lag som helst, men jag tror Halmstad kan göra det svårt för Mellbergs gäng här. 

Jag tror underspelet är en bra startposition här. Gillar ofta att snegla mot undern i HBK-matcher då de är ett av få old school-lag med gamla GIH-tränare från Lagerbäck-skolan. Att då få en spelbar 3.0-lina känns bra på förhand. 

Speltips: Asian under tre mål. 
This is the stats tab
This is the post tip