GAIS gästar BP på lördagen. 
Mitt speltips: Hemmalaget vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. 

Nykomlingarna från Göteborg har som bekant gjort en ruggigt bra säsong. Med bara fem omgångar kvar är det favorit på att de slutar på övre halvan, blir bäst i Göteborg. Väldigt imponerande, där en stor del av framgången kommer av att laget orkat dyka upp till varje match med sitt fysiska spel och hårda jobb. Kombinerat med lite briljans på ett par spelare. 

När GAIS inte har med sig de där bitarna är de ett klart sämre lag. Vi har sett det i enstaka matcher den här säsongen. Inför den här matchen spekulerar jag lite, men orkar göteborgarna ladda om?
Derbyt mot Blåvitt var en extrem urladdning. En match de sett fram emot länge. Hade kunnat sparka storebror mot avgrunden, men misslyckades med både resultat och prestation. Hård säll och jag undrar om det kan bli lite pyspunka omgångarna som är kvar? Eller åtminstone att de behöver uppehållet för att ladda om och ta sats mot avslutningen. 

För här väntar en helt annan uppgift. Oglamourös bortamatch. Konstgräs. Bäste målskytten Ahl-Holmström avstängd. Om det allsvenska ruset inte riktigt finns där så blir BP som sagt sämre och ingen kan väl klandra laget om de inte är 110% påslagna här. 

BP säkrar kontraktet?

BP har gjort en ny helt okej säsong. Blandar och ger som vanligt där de i sina bästa stunder står upp mot alla lag, men de kan också förlora och släppa in billiga mål från alla lägen. Står på 30 inspelade poäng, så en seger här tar nog laget till säkerhet, rätt skönt inför uppehållet? 

Kryssat för mycket den här säsongen, men har varit svårslagna. Nio förluster över hela säsongen är en ganska låg siffra. DIF + Häcken x2, Bajen, Elfsborg & AIK borta finns bland den raden. Med andra ord - många av matcherna här ska de rimligtvis förlora. Rätt få riktiga plumpar. Här tror jag de har klart bra chans att undvika förlust åtminstone. 

Tycker BP står rätt högt oddsmässigt här. Känns som kryss kan vara gångbart, så därför känns DBN bättre än raka ettan. 

Speltips: BP vinner, med insatsen tillbaka på kryss. 


This is the stats tab
This is the post tip