Joga Bonito!

Minns ni den reklamen/frasen? Om ni gör det så börjar ni snart komma till åren. För visst var det länge sedan det brasilianska landslaget spelade 'det vackra spelet' på en liknande nivå som när det begav sig med Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo, m.fl?

Det här Brasilien, som leds av en ny skara spelare, går inte riktigt att känna igen. Nyckelspelarna som borde kliva fram, tänker främst på Lucas Paqueta, Vinicius Jr och Alisson, har istället stått för den ena dåliga prestationen efter den andra.

Brassarna floppade hårt senast i Copa America och rök direkt efter slutspelet mot Uruguay. Spelmässigt imponerade de inte i någon match. Faktum är att de blev nollade i 2 av 4 matcher, bl.a. av Costa Rica.

Formtoppad Raphinha saknas

Saker står inte rätt till i det brasilianska lägret!

Med tanke på hur offensiven hackat kan en annan tycka att tränare Dorival Junior åtminstone kan glädjas åt Raphinhas form, eller hur? ICKE! Raphinhas namn saknades i den senaste uttagningen som kom ut för några veckor sedan. Raphinha har sedan dess gjort det riktigt bra i Barcelona och slog till med ett hattrick i den senaste ligamatchen. Snacka om att Dorival Junior har usel tajming.

En potentiell startelva enligt globoesporte ser ut på följande sätt:

Alisson, Danilo, Marquinhos, Gabriel Magalhães, Guilherme Arana; André, Bruno Guimarães, Lucas Paquetá; Luiz Henrique, Rodrygo och Vini Júnior.

Vi har alltså en spelare på topp som knappt platsade i Real Betis tidigare i år + samma gubbar som floppade i Copa America. Ufff...

Brasilien ska trots sina problem kunna slå Ecuador. Ecuador gör det bra på hemmaplan, när de spelar på hög höjd, och har helt okej spelarmaterial. Men har annars sett väldigt tröga ut, framförallt offensivt. Men det, det blir det snart ändring på!

Ecuador leds numera av Sampaolis tidigare assisterande tränare Beccacece. Beccacece är lite av en Bielsa light i sitt tänk. Det ska alltså gå fort och laget ska vara framåtlutat. Det tar dock ett tag att implementera ett sånt här spel så det funkar på ett effektivt sätt, och jag ser därför Ecuador spela modigt men också stå för en hel del misstag. Vi ska ändå ha i åtanke att de kommer från att ha spelat en ganska uddlös fotboll, om än med en stark defensiv.

Brasiliens problem var att de spelade i ett för högt tempo i Copa America. De lär fortsätta spela det spelet, men istället för att möta lågt sittande lag lär de antagligen stöta på ett (över)modigt Ecuador.

Jag tror att detta öppnar upp för en underhållande match och spelar därför över 2.5 mål @ 1.90 med 1U hos Pinnacle . Det må låta som att det finns ett case för underspelet här, men min analys landar ändå i att vi har ett brasilianskt landslag som behöver imponera efter fiaskot och en Beccacece på Ecuadors tränarbänk som gärna bjuder upp till dans, ibland endast för att få göra ett statement!

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip