Brasilien:

Gick mot segern mot Japan, men åkte på en smärtsam vändning i slutminuterna när 1-0-ledning blev till förlust, 1-2. Brasilien står således på tre poäng och är trea i gruppen inför den sista gruppspelsmatchen och är inte garanterade avancemang. För det krävs en topp två-placering, alternativt att gå vidare som en av de två främsta treorna.

Arthur Elias, som tog över förbundskaptensposten efter Pia Sundhage efter VM-fiaskot och gruppspelsuttåget i fjol, ser ut att få klara sig utan försvararen Tamires, som klev av skadad i premiären mot Nigeria. Även Adriana är ett osäkert kort.

Spanien:

Världsmästarna Spanien är redan klara för kvartsfinal efter två raka segrar: 2-1 mot Japan och så 1-0 mot Nigeria senast där Alexia Putellas avgjorde sent på en vacker frispark. Med avancemanget redan säkrat ska det bli väldigt intressant att se hur förbundskapten Montse Tomé resonerar här. Väljer hon att skaka om i truppen och vila några nyckelkuggar, eller värderar hon att bibehålla momentum hela vägen in i slutspelet och sikta på att säkra gruppsegern med ytterligare en seger?

Spanien har förstås en högst kompetent trupp och spelare som Olga Carmona, Athanea del Castillo och Patri Guijarro – som alla hoppade in senast och som knackar på dörren till startelvan – håller hög internationell klass. Skulle däremot nyckelspelare likt Putellas, Aitana Bonmatí och dylika vilas påverkar det förstås La Rojas slagstyrka.

Mönstrar Tomé starkt lag blir Spanien svårslagna

Spanien är världens främsta fotbollslag på damsidan – även om ett pånyttfött USA under Emma Hayes ser ut att vara sugna på att peta spanjorskorna från tronen – och även om Brasilien har allt att spela för i den sista gruppspelsmatchen, till skillnad från redan avancemangsklara Spanien, så håller jag Spanien som ett betydligt bättre fotbollslag än Brasilien. Titta startelvorna innan för att se hur Spanien ställer upp, men så länge inte Montse Tomé ger sig på storskalig rotation tror jag Spanien har goda möjligheter att säkra ett hundraprocentigt OS-gruppspel. Raka tvåan finns till 1,65 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip