Brasilien:

Inledde OS med en knapp 1-0-seger mot Nigeria där Gabi Nunes gjorde matchens enda mål med ett fint avslut strax före halvtidsvilan. Segern var nog absolut nödvändig för utsikterna för att säkra en topp två-placering i den tuffa gruppen som alltså även innehåller Japan och Spanien, men den spelmässiga insatsen ska nog inte ses som allt för övertygande inför vad som kommer bli en betydligt tuffare match mot Japan.

Brasilien håller ju på att bygga nytt efter Pia Sundhage-eran kom till ända i och med uttåget i gruppspelet i VM i fjol. Arthur Elias har tagit vid och även om han besitter en trupp med rutin och kvalitet i spelare som Marta, Raffaele Souza och Tamires.

Japan:

Inledde mot tuffast möjliga motstånd i form av regerande världsmästarna Spanien. Japan slog ju Spanien med 4-0 i gruppspelet i fjol, med en orimligt framgångsrik taktik med solid defensiv och dödligt effektivt omställningsspel. Lika framgångsrika var man inte här, trots ledningsmål från en fast situation i matchinledningen. Spanien vände och vann till slut rättvist med 2-1 i en match där spanjorskorna hade lejonparten av både bollinnehav och chanser, men där japanskorna absolut inte behöver skämmas för insatsen mot världens bästa lag.

Jag gillar Japan. Ett spelskickligt, passningstryggt lag som är easy on the eye, men där man saknar lite fysik – vilket vi också fick se i uttåget mot Sverige i kvartsfinal.

Håller Japan högre

Det här kommer bli en högintressant match mellan de två lagen som av allt att döma kommer göra upp om att göra Spanien sällskap i en av de två direktplatserna. Jag håller Japan som det bättre laget av dessa två, och premiärinsatserna – trots att Brasilien vann och Japan förlorade – har inte förändrat den bilden. Japan DnB finns till 1,85 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip