Speltips: Under 3,5 mål @ 1,73 - Coolbet -

Toppen mot botten när Brann och Haugesund gör upp om poängen under lördagskvällen.

Brann parkerar på andraplats bakom Bodö/Glimt. Åkte senast på en rejäl käftsmäll mot just Bodö/Glimt som vann med hela 5-1. Hade säkert kunnat bli en rätt jämn match om inte Sivert Nilsen dragit på sig två gula kort innan matchuret slagit tio. Med en man mindre borta mot starka serieledarna är det inte många lag i Eliteserien som reser hem med poäng. Brann tappade även poäng i matchen innan hemma mot Strömsgodset (0-0) så behöver här ta en trea för att inte släppa Molde och Viking Stavanger förbi sig i kampen om Europaplatser.

Sålde i veckan Sivert Nilsen till Aberdeen så han satte sig på planet till Skottland istället för skamvrån. Finns ändå en del andra spelare i truppen som får se matchen från sidlinjen. Joachim Soltvedt, Niklas Wassberg, Jonas Torsvik, Mads Sande, Moonga Simba och Ole Blomberg stod alla över senast och riskerar här att missa matchen. Framför allt Soltvedt och Blomberg är klart kännbara tapp då de stått för 8 av lagets 23 mål.

Tränare Eirik Horneland bör väl förändra lite i startelvan efter de senaste två insatserna. Aune Heggebø som brukar vara supersub kan få starta. Även Ulrik Mathisen som är åter efter skada kan få förtroende. Lagets stora stjärna Bård Finne har bara mäktat med tre mål så här långt och behöver hitta formen och mål.

Tight derby att vänta i Vestlandsderbyt

Haugesund ligger trea från slutet och det är framför allt målskyttet som inte funkar. Elva baljor på tolv matcher är direkt svagt. Försvarsmässigt helt ok med sjutton insläppta mål, vilket är ungefär samma som topplagen Molde, Viking och dagens motståndare har släppt in. Precis som Brann fick man senast en gubbe utvisad redan i första halvlek. Sondre Liseth tog två gula kort i första akten när laget föll med 1-2 mot Sarpsborg. Gamle MFF-aren Jo Inge Berget satte båda målen för Sarpsborg varav det sista i 90+6 så Haugesund var på vippen att fixa poäng trots en man mindre i 45 minuter.

Match innan blev det "bara" 0-1 när Bodö/Glimt var på besök så trots noll poäng på de senaste matcherna så har det inte varit några dåliga (försvarsmässiga) prestationer.

Sålde i början av månaden Hlynur Freyr Karlsson till Brommapojkarna men islänningen var mest bänkvärmare, så inget som påverkar nämnvärt.

Som vi redan varit inne på är försvaret bra och har nu även Claus Niyukuri åter efter skada och då blir det än bättre konkurrens.

 På mitten tar Bruno Leite avstängde Sondre Liseths plats då landslagsmannen från Kap Verde i sin tur är tillbaka efter avstängning. 

Framåt är både Martin Samuelsen och Ismael Seone skadade så det lutar åter mot att Sory Diarra får agera ensam striker med viss uppbackning av Sebastian Tounekti och Mathias Sauer.

Spelet som testas i matchen är under 3,5 mål hos Coolbet . Bortalaget brukar vara rätt tighta bakåt och lär kämpa med näbbar och klor i detta derby för att hålla nollan så länge som möjligt. Brann utan sålde mittfältsdirigenten Nilsen och med en drös lirare borta pga skador kan få svårt att skapa framåt. Säkert också vara lite skärrade efter storsmockan senast och inte vilja riskera att åka på tidigt baklängesmål.

This is the stats tab
This is the post tip