"Sista chansen" för både Brage och Sandviken att haka på i racet om Allsvenskan. Här är mitt speltips som jag även snackar upp i veckans avsnitt av Superettanpodden! 

Senaste möte
Sandviken - Brage 0-1

Superettan
5. Brage 24 10 7 7 26:19 7 37
6. Sandviken 24 10 6 8 38:29 9 36

Brage hemma
12 6 3 3 16:10 6 21

Formen
F, F O, O, V

Senaste match
Varberg - Brage 0-1

Avstängd: Sletsjoe

Senaste elva: Frodig - Weilid, Zetterström, Ågren, Redenstrand - Jonsson, Berggren, Sletsjoe, Tot Wikström - Camoes, Muhsin

Sandviken borta
12 2 5 5 14:20 -6 11

Formen
V, O, O, F, F

Senaste match
Sandviken - Degerfors 0-1

Senaste elva: Jakobsson - Karlsson, Thörn, Engqvist, Harletun - Kouyate, Söderberg, Kabuye - Igbarumah - Kirby, Al-Hamawi

Sandviken imponerar mest!

Älskade Superettan är åter med mycket drama i helgen! Det är bara ett fåtal lag som är i mittens rika utan något att spela för, så både topp- och bottenstrid är högintressant. Om det är något jag är säker på så är det att Degerfors går upp, för de har så mycket individuell kvalitet och behöver inte spela bra för att ta poäng, men i övrigt kan nästan allt hända.

Brage hade som ambition att verkligen slåss om de allsvenska platserna men efter sommaren har man tappat fart. Nu vann dalmasarna senast, men det var kanske inte för att de övertygade något oerhört, utan mer för att de tog vara på en målchans vilket Varberg inte gjorde. Brage segrade sist lagen möttes men jag tycker att Sandviken blivit bättre sedan dess och gästerna har snäppet mindre press på sig här, då de är nykomlingar i serien. Brage har ett vasst anfall med Camoes och Muhsin men den duon borde kunna få ut mer än vad som varit i höst. Den förstnämnde tror jag har tankar på vad som blir hans nästa klubb för prestationerna har dalat.. Brage har dessutom ett tungt avbräck i avstängde Sletsjoe på mittfältet. Han gör mycket för offensiven.

Sandviken har gjort succé som nykomling och var ännu högre upp i tabellen för några veckor sedan. Men nu har man två raka torsk bakom sig utan gjorda mål framåt. 0-1 både mot Örebro och nu senast mot Degerfors. Det ska dock sägas att Sandviken haft mängder med målchanser i båda dessa matcher och att förlusterna varit ganska oförtjänta. Jag håller Sandviken som ett mer välfungerande lag i grunden och med tryggare grundspel och mindre press givet läget av säsongen.

SPELTIPS

Jag spelar X2 till 1.68 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip