Speltips: Brage -1 asian till 1.875 hos Betinia

______

Fredagskvällen bjuder på Gävle/Dala-derby då Gefle IF gästar IK Brage. Två lag som blandat och gett under årets säsong men där Brage ändå står sig starkt tätt bakom topplaceringarna. För Gefles del såg det bra ut men har på sistone börjat tappa mycket mark med fyra förluster på de fem senaste matcherna, detta trots relativt svaga motstånd. Medan Brage har 2 vinster på de fem senaste men där man haft ett par tuffa möten mot topplag. Nu är det sista matchen innan ett längre uppehåll och det är även gratismatch under Dalecarlia cup, vilket gör att det kommer att vara närmare fullsatt på läktarna. Räkna då med ett energifyllt och taggat hemmalag!



Brage
Senaste match: Brage - GIF Sundsvall 5 - 0
xG: 3.23 - 0.64
Skott/skott på mål: 18/9 - 9/3
Possession(%): 58 - 42
Hörnor: 5 - 4
Imponerande insats av Brage som från start skapar chanser så det räcker och blir över. Matchen var över redan i halvtid och när matchen var slut kunde Ieltsin Camoes stå noterad för ett hattrick. Välbehövligt för offensiven som behövde en skjuts efter det varit många målsnåla matcher på sistone.


Gefle
Senaste match: Varberg - Gefle 4 - 3
xG: 2.58 - 2.41
Skott/skott på mål: 10/5 - 20/7
Possession(%): 36 - 64
Hörnor: 5 - 7
Ett fantastiskt 1-0 mål av Gefle med en klackassist från Yakoub som avslutades på volley av Capotondi. Den nyss nämnde Capotondi gjorde även en riktigt snygg assist till 2-2. Man tar även ledningen men därefter faller allt som ett korthus med två snabba mål av Varberg som nästan kändes lite orättvist i andra halvlek.






Publiken får Brage att fortsätta lyfta?

Brages grund lades redan för flera år sedan och det märks hur spelarna verkligen är satta i ett system där de spelar bättre och bättre fotboll och lyckas utveckla bra fotbollsspelare. Det har inte märkts något nämnvärt att Kleber har lämnat utan man ser fortfarande lika bra och spännande ut trots de ekonomiska problemen som föreningen har. Nu har man återigen häng på topplaceringar och som vi alla har sett i årets Superettan finns det inte någon given toppkandidat utan det kan verkligen hända mycket under hösten. Tror man har ett bra läge nu men då krävs det att slå sådana här lag som Gefle på hemmaplan. De är lite luriga och väldigt ojämna i sina prestationer och visserligen blixtrar man till ibland men helhetsmässigt så har man svårt att hålla över 90 minuter men också över en hel säsong. Det kommer verkligen att bli ett kämpande för att klara sig kvar men jag gillar trots allt satsningen man har gjort men där man borde kunna ha plats för ännu yngre spelare. Brage har så många sätt att skapa chanser på och de imponerade sist medan Gefle stått för mer öppna matchbilder som senast så kommer det verkligen bli att åka av här. Brage vinner matchen, förhoppningsvis med minst två mål. 


Speltips: Brage -1 asian till 1.875 hos Betinia

This is the stats tab
This is the post tip