Braga:

Braga har radat upp fem raka segrar i alla turneringar och klättrat till en fjärdeplats i portugisiska ligan. Trots det är jag inte vare sig imponerad eller övertygad av det jag sett från Braga så här långt. Defensiven är porös och man fortsätter att släppa in mängder med mål – 14 insläppta på 8 ligamatcher i Portugal.

Braga lyckades ta tre blytunga poäng i förra rundan, när man stod för en mäktig vändning på Olympiastadion i Berlin och vann med 3-2. Braga mötte hopplöst formsvaga Union Berlin – som inte tycks kunna ta sig ur spiralen där förlusterna radas på hög – men jag tyckte ändå tyskarna var det klart bättre laget. Union tog ledningen med 2-0 i första halvlek och dominerade i Expected Goals, där det kändes farligt varenda gång Union ställde om med fart – vilket de tilläts göra många gånger – men ändå lyckades Braga stå för en mäktig vändning, med ett par oerhört vackra mål, där avgörandet föll först i den 94:e matchminuten. Om Braga är lika naiva och porösa i sitt angreppssätt även mot Real så kommer det bli tufft för Artur Jorges gäng.

Endast Victor Gomez är otillgänglig här. Ricardo Horta har haft skadebekymmer och drog sig ur den portugisiska landslagstruppen, men hoppade in i cupbataljen mot Rebordosa och lär vara redo för start här.

Real Madrid:

Real Madrid är väl positionerat i Champions League-gruppen efter två segrar på lika många försök: 1-0 mot Union Berlin följt av en tung 3-2-seger borta mot Napoli. En seger här skulle leda långt till avancemang. Real är kvar i La Liga-topp, på samma poäng som skrällgänget Girona, trots ett poängtapp borta mot Sevilla i veckan, där man bara fick 1-1 mot andalusierna i nye tränaren Diego Alonsos första match. Trots serieledning och två raka segrar i CL så har Real Madrid inte riktigt trampat på gasen ännu, och ofta behövt räddas av avgörande insatser från framför allt succényförvärvet Jude Bellingham. Med El Clásico borta mot Barcelona på lördag är det dock hög tid för Carlo Ancelottis gäng att pricka formen.

David Alaba gjorde comeback mot Sevilla senast, vilket är ett välkommet tillskott inför helgens El Clásico. I övrigt saknas sedan tidigare Thibaut Courtois, Dani Ceballlos och Éder Militão. Nyförvärvet Arda Güler närmar sig comeback efter en skadedrabbad inledning i sin nya klubb, men är inte riktigt redo för att ingå i matchtruppen ännu. Kastar även in en brasklapp och en uppmaning om att titta på Reals startelva innan spel här, om möjligt, så det inte roteras allt för friskt inför helgens stormöte.

Inte imponerad av Bragas defensiv

Jag är som sagt inte särskilt imponerad av vad jag sett från Braga under hösten, även om man resultatmässigt inte ska skämmas i vare sig liga- eller CL-spel. Även om man har offensiv kraft så övertygar inte defensiven och senast mot Union Berlin var man både porösa och naiva. Även om Real Madrid inte fått upp ångan fullt ut – vilket man väl sällan gör under hösten – så vet vi vilken höjd det laget besitter. Kommer Real upp i nivå ska det vara klasskillnad här. Real Madrid -1.5 finns till 2,29 hos Bethard . Även Real Madrid att vinna & över 2.5 mål till 1,97 tycker jag är intressant.
This is the stats tab
This is the post tip