I semifinal nr 2 ställs återigen uruguayanska Peñarol mot ett brasiliansk motstånd, denna gång i form av Botafogo.

De har redan hunnit möta Atletico Mineiro och Flamengo under turneringens gång. De spelade mot förstnämnda x2 i gruppspelet med goda resultat. Peñarol förlorade 2-3 borta och vann sedan 2-0 hemma. Notera att Atletico Mineiro tagit sig hela vägen till den andra semifinalen där de just nu möter River Plate. Det rör sig alltså om ett brasilianskt motstånd av HÖG klass.

Flamengo slog Peñarol ut efter 1-0 borta och 0-0 hemma i kvartsfinalen. I match 1, på bortaplan, var uruguayanerna oerhört farliga i sitt kontringsspel. Med lite marginaler hade de kunnat sätta dit ytterligare ett mål mot ett fruktat och välspelande Flamengo. Väl i returen så styrde Flamengo (förväntat) matchen, men de lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser mot ett hårt kämpande och uppoffrande Peñarol.

Blir Botafogo nästa brasilianska lag som Peñarol 'dräper'?

Obesegrade i 12 raka!

Botafogo kommer till den här matchen i absolut toppform. De är obesegrade i 12 (!) raka matcher, leder Serie A och har alltså tagit sig hela vägen till semifinal i Copa Libertadores. Livet leker mao för Botafogo-supportrarna!

Tack vare den fina säsongen har bl.a. Luiz Henrique och Igor Jesus belönats med att bli uttagna i det brasilianska landslaget. Utöver dessa två herrar så blev även Alex Telles åter kallad till landslagssamlingen för första gången på över ett år. I truppen finns det andra duktiga spelare som exempelvis Thiago Almada (målskytt senast för Argentina), samt venezueländske landslagsspelaren Savarino.

Botafogo har på vägen till semifinalen slagit ut både Palmeiras och Sao Paulo. Dessa resultat tyder på en rejäl vinnarkultur i truppen som levererar när det krävs som allra mest!

Peñarol kommer att få det tufft här, men man ska aldrig underskatta ett uruguayanskt lags förmåga att grisa till sig ett någorlunda positivt resultat.

Peñarol kommer till matchen med siktet på att få med sig ett okej resultat hem. Ja, även en 0-2 förlust skulle vara ett okej resultat då de vill se till att dubbelmötet lever inför returen (deras egna ord).

Botafogos meste målgörare i turneringen Junior Santos är fortsatt out, detsamma gäller Peñarols senaste målskytt i turneringen (vs Flamengo) Javier Cabrera.

Under 2.25 mål blir spelet här @ 1.95 hos bet365 . I vanlig ordning investerar jag 1 unit.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip