Speltips: Bodö/Glimt vinna och hålla nollan till 2.37 hos bet365 .

Ligaledande Bodö/Glimt tar emot nästjumbon odds BK hemma på Aspmyra Stadion under fredagskvällen.

Bodö hackade till rejält förra veckan när man faktiskt förlorade mot Sandefjord med 2-1 på bortaplan. En märklig historia där 26% bollinnehav och ett xG på 0,62 räckte för Sandefjord för att peta in 2 mål och sedan stänga butiken bakåt.
Bodö hade svårt att förvalta bollinnehav och målchanser till klara sådana, men ett hack i skivan har man både råd med och får man räkna med. Man leder fortsatt ligan med fyra poäng före tvåan Brann, där man även har en match mindre spelad.

Odd har haft en tung säsong hittills. Endast 14 inspelade poäng på 15 spelade matcher och en poäng ner till jumbon Sandefjord. Man har även endast en seger på de 10 senaste ligamatcherna och vänder man inte på den här trenden ligger degraderingen läskigt nära till hands.

Bodö vänder hem och vill försöka studsa tillbaka direkt efter förlusten senast, och jag tror att man har goda möjligheter till att göra det. Förlusten senast kom inte på grund av någon speciellt dålig insats, utan man fick inte in bollen mot ett lågt stående Sandefjord som kämpade för sina liv.

Odd kommer som sagt med en hemsk form till den här matchen. I vanliga fall skulle man inte heller ha speciellt mycket att säga till om mot överlägsna Bodö, men speciellt nu kan jag inte se hur man ska kunna stå upp.
Sandefjord lyckades senast, men då spelade Bodö på bortaplan. På hemmaplan ska det faktiskt inte vara något snack, och ord känns rätt överflödiga här.

Odd har även haft problem med målskyttet den här säsongen, där endast Haugesund gjort färre mål hittills den här säsongen. Är Bodö påkopplade ska man ha goda chanser att hålla tätt bakåt, samtidigt som man trycker på framåt.

Jag väljer att spela Bodö/Glimt vinna och hålla nollan till 2.37 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip