Speltips: Över 2,5 mål @ 1,66 - Expekt -
Speltips. Galeno målskytt @ 3,60 - Expekt

Tidig Europa League match i nordnorge där hemmalaget Bodö/Glimt får besök av storklubben FC Porto.

Bodö/Glimt är nu mera Norges bästa lag och vann Eliteserien med nio poängs marginal till Brann och Tromsö förra säsongen. 12-2-1 på hemmaplan var imponerande nuffror. Var även starka i Conference League där både Besiktas och Lugano fick på pälsen när de besökte Aspmyra Stadion. I slutspelet hade man Ajax på kroken men några oturliga stopptidsminuter i Amsterdam grusade drömmen om avancemang. Hade 2-0 fram till 90+1 men då satte nederländarna straff och fick även in en boll till i 90+7. På hemmaplan blev det 1-1 men Ajax avgjorde i förlängningen.

Den här säsongens Europa äventyr inleddes med totalt 7-1 mot RFS från Lettland, 5-1 totalt mot polska Jagiellonia men sedan tog det stopp mot Röda Stjärnan från Serbien. Hade 2-1 från hemmamötet men i Belgrad blev det torsk med 0-2 och istället för Champions League blev det Europa League för Bodö.

Sju omgångar kvar av Elitserien och trots förlusten senast mot huvudkonkurrenten Brann så leder Bodö tabellen med sju pinnar. Har på elva hemmamatcher åtta segrar och tre oavgjorda.

Amahl Pellegrino försvann under vinter-fönstret och under sommaren så har en annan storskytt i Albert Gronbaek lämnat för nya utmaningar. Lämnade även tillbaka lånet Kjetil Haug till ägarklubben, Toulouse.

Försvararen Michal Tomic och mittfältaren Philip Zinckernagel lånades in från Slavia Prag / Club Brugge, i slutet av förra månaden och börjar få mer och mer speltid.

Backen Jostein Gundersen har missat de två senaste ligamatcherna pga sjukdom men kan vara åter här. Skador på försvararna Brice Wembangomo & Omar Elabdellaoui samt anfallsduon Runar Espejord & Nino Zugelj stör tränare Kjetil Knutsen.

Luktar mål i norra Norge

Porto blev "bara" trea i sin Liga förra säsongen och inte helt oväntat var det de båda Lissabon-klubbarna Sporting och Benfica som var före i serien. Har startat den här säsongen på ett fint sätt med fem vinster på sex matcher, men förlusten mot Sporting gör att man inte leder tabellen. Fick en motståndare utvisad i de tre första matcherna men har i de två senaste vunnit trots att alla spelare i motståndarlaget hållit sig kvar på plan. 

Tog förra säsongen hem cupen mot Sporting efter förlängning och det blev faktiskt samma visa i årets Super Cup. Så en pokal till att kasta in i prisskåpet, men det är så klart bucklor av högre värde man vill åt i Porto. 

Kan mycket väl gå långt i Europa League den här säsongen. Tog sig vidare från sin Champions League grupp ifjol bakom Barcelona. Övriga motståndare var Antwerpen och Shakhtar (två lag som inte riktigt håller Champions League klass). Var nära att skicka ut Arsenal i åttondelen men efter 1-0 hemma blev det 0-1 borta och i straffsparkande var engelsmännen vassare. 

Om vi kollar på truppen så har backen Pepe lagt dojorna på hyllan, anfallaren Francisco Conceicao har gått till Juventus på lån medan offensiva kollegorna Evanilson (Bournemouth) och Toni Martinez (Alaves) försvunnit permanent. Ersättarna man tagit in framåt är Deniz Gül (Hammarby) och Samu Omorodion (Atletico Madrid). Udinese-lånet Nehuen Perez och köpet Francisco Moura (Famalicao) är nya bakåt för att täcka upp för Pepe. 

Tycker att det finns goda chanser att vi får se mål i denna match. Bodö är starka hemma och har tidigare visat att man kan göra mål mot lag utanför egna landsgränsen. Porto är bra både framåt och bakåt men det finns roligare ställen att resa till i slutet av September än norra delen av Skandinavien. Så huvudspelet blir över 2,5 mål i matchen. 

Kommer även lägga kvällens TV-peng på Wenderson Galeno som målskytt i matchen. Tycker att många av bolagen har dålig koll här. Brassen har varit strålande i inledningen av säsongen och blev utsedd till matchens lirare i de fyra första kamperna där han även gjorde mål. Är förste straffskytt i laget men kan även gör mål på andra sätt. Hunnit bli 26 år men blir bara bättre och bättre för varje säsong. Fick i Mars göra debut i Brasiliens landslag och fixade en straff mot Spanien som Lucas Paqueta satte. Kunde väl tagit elvameterssparken själv men lite ödmjuk måste man vara i debuten. bet365 är de som har mest koll och ger bara 2,62 på Galeno som målskytt medan Expekt ger hela 3,60 för samma spel i skrivande stund. Övriga bolag ligger någonstans mittemellan. 

This is the stats tab
This is the post tip