På söndagens trippel riktas blickarna mot den europeiska fotbollsscenen. Två Premier League-matcher följs upp med en troligtvis tajt tillställning från Spanien. I det engelska finrummet klickas två skottspel där Bernardo Silva och Cole Palmer får förtroendet. 6,44 betalar de tre spelen i kombination. Let’s go!


Wolves - Man City: B.Silva över 0,5 skott på mål @ 1,98

Tävling: Premier League
Plats: Molineux Stadium
Tid: 15:00

Magikern Bernardo Silva bär ett stort ansvar i Pep Guardiolas frontlinje, inte minst då Kevin de Bruyne går skadad. Portugisen är något förvånande mållös i Premier League men den skickliga 30-åringen har avlossat elva skott på sju ligamatcher, varav fyra har gått på mål. Utöver Haaland och De Bruyne är Silva normalt sett den första gubben som Pep tar ut i sitt offensiva artilleri. Bernardo har medverkat i samtliga Premier League-matcher den här säsongen och i sex av dessa har han lirat 90 minuter. 

På söndag ser motståndet beskedligt ut för Silva och hans vänner. Jumbon Wolves har varit på dekis de senaste säsongerna och årets upplaga riskerar att trilla ur det engelska finrummet. Vargarna har bara tagit en poäng efter sju omgångar och släppt in 21 kassar. Trots att De Bruyne och Rodri går skadade är ändå ljusblå dominans att vänta på Molineux den här eftermiddagen. 

Man City förväntas som brukligt dominera spelet och om inte Silva är alltför osjälvisk bör han kunna få iväg minst ett skott på mål. Spelet betalar runt dubbel deg vilket känns generöst mot den här typen av motstånd.

 

Liverpool - Chelsea: C.Palmer över 0,5 skott på mål @ 1,74

Tävling: Premier League
Plats: Anfield
Tid: 17:30

Het, hetare, Cole Palmer. Den tidigare Man City-mittfältaren har varit lysande sedan flytten till Chelsea och det går absolut att argumentera för att 22-åringen varit ligans bästa spelare under 2024. I 4-2-segern mot Brighton, där Palmer gjorde samtliga Chelsea-mål, stod engelsmannen för en individuell prestation som man knappt sett maken av sedan Messi lämnade Barcelona. Palmer tar hand om de fasta situationerna och skjuter mest i sitt lag tillsammans med Nicolas Jackson. Så länge matchen lever och Cole är frisk och kry är det även 90 min-garanti.

Motståndet är dock tufft på söndag – serieledarna på Anfield. Liverpool har varit väldigt solida i defensiven samtidigt som Díaz, Salah och gänget levererat framåt. Vitezslav Jaros kommer emellertid tvingas vakta buren då Alisson går skadad. Detta är ingen större faktor för skottspelet, men knappast något negativt. 

Chelsea är ett av de lagen som skapar flest chanser i serien och The Blues har inte gått mållösa sedan premiären. Jag tror även att Palmer och company kommer att kunna vaska fram en del lägen på Anfield. Tveksamt om det räcker till några Chelsea-poäng, men Palmer över 0,5 skott på mål till 1,74 känns fin.

 

Villarreal - Getafe: Under 2,5 mål @ 1,87

Tävling: La Liga
Plats: Estadio De La Cerámica
Tid: 18:30

Senare under kvällen ska ett lite sargat Villarreal försöka krossa Getafes köttmur. Pepe Bordalás har sedan en tid tillbaka återvänt till sitt Getafe och 60-åringen har sannerligen satt sin prägel på laget. Den lilla Madrid-klubben ser återigen ut som en lightversion av Atlético Madrid under Bordalás styre. Laget är cyniskt, drar ofta ner på tempot och är oerhört svåra att få hål på. 6-7 i målskillnad efter nio omgångar talar sitt tydliga språk. Blott en av Getafes matcher har gått över 2,5 mål. De blåklädda har bland annat hållit nere siffrorna borta mot Barcelona (0-1). 

Villarreal är ett mer målglatt, fartfyllt och framtungt lag. Coach Marcelino har dock ett gäng osäkra kort i offensiven. Villarreals gamla målkung Gerard Moreno har missat stora delar av hösten på grund av en skada och 32-åringen är alltjämt ett osäkert kort. Det är även kreatören Yeremy Pino och höstens främsta målskytt, Ayoze Perez, som saknats i de två senaste matcherna. 

Oavsett om Getafe ställs mot Las Palmas eller Barcelona så faller man inte ur ramen under Bordalás styre. Med offensiva tveksamheter hos Villarreal luktar det målsnålt på El Madrigal. Under 2,5 mål till 1,87 bakas in på trippeln.

 
Trippeln

Wolves - Man City: B.Silva över 0,5 skott på mål @ 1,98
Liverpool - Chelsea: C.Palmer över 0,5 skott på mål @ 1,74
Villarreal - Getafe: Under 2,5 mål @ 1,87

Totalt odds: 6,44


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip