I väntan på Europa League samt Europa Conference League bjuder tisdagen på spridda skurar från fotbollshimlen. Mina solstrålar hittas i La Liga där en trippel kokats ihop till strax över sex gånger smeten. Sevilla, Valencia och Real Madrid är bara några av lagen som är i farten. Vamos!


Sevilla - Valladolid: Valladolid under 0,5 mål @ 2,18

Tävling: La Liga
Plats: Ramón Sánchez Pizjuán
Tid: 19.00


Sevilla seglade snett under fjolåret och såg ett tag ut att stirra degradering i vitögat. Andalusierna klarade till slut kontraktet under Quique Sánchez Flores vingar, men inför den här säsongen är det García Pimienta som leder de vitklädda. Las Palmas gamla bas har inte fått en flygande start på sitt nya jobb då Sevilla hackat betänkligt i inledningen, men Valladolid med det sagt ses som en väldigt vettig uppgift hemma på Ramón Sánchez Pizjuán.

De lilavita är tveklöst ett lag för bottenstriden vilket inte minst märks i offensiven som knappast rosat marknaden. Blott två gjorda mål är sämst i klassen och sett till Valladolids underliggande siffror är de sämst även vad gäller Expected Goals. I den senaste omgången togs förvisso en stark pinne mot Real Sociedad, men det var en insats som kostade då Valladolid tvingades till tre(!) byten på grund av skador.

Det gynnar knappast förutsättningarna inför resan till Andalusien där jag är tämligen trygg i tron att Sevilla dominerar matchbilden. García Pimienta älskar sitt bollinnehav och så länge Sevilla har kontroll på detta ser jag inte hur Valladolid ska lyckas göra mål. Under 0,5 mål på gästerna klickas till över dubbel deg.


Valencia - Osasuna: Osasuna +0,5 @ 1,74

Tävling: La Liga
Plats: Mestalla
Tid: 19.00


Jämfört med den titelrika inledningen av 2000-talet är det ett helt annat Valencia som gestaltar sig under 2020-talet. Peter Lims impopulära styre har tagit udden av Los Che som förvandlats till ett mittenlag i uttryckets sanna bemärkelse. Rubén Baraja ledde i förra omgången mot Girona de vitsvarta till sin första seger för säsongen, men jag stänger inte dörren för att Fladdermössen studsar tillbaka på mörka stigar denna tisdag. Den är snarare vidöppen.

Även om man inte ska stirra sig blind på underliggande siffror efter bara sex omgångar är det anmärkningsvärt att bara jumbon Las Palmas slår Valencia på fingrarna vad gäller sämst Expected Points. Duro, Diakhaby, Gayá och Barrenechea kan alla saknas mot Osasuna vars poängchans faller mig i smaken. Gästerna från Pamplona trivs alldeles utmärkt med att backa hem och spela på omställningar, något som Valencia haft svårt att freda sig från under inledningen av säsongen.

Så länge Osasuna håller megatalangen Guerra på halster är jag frälst i +0,5 – detsamma som X2 – som handlas till runt 1,75. Ett bra spel helt enkelt.


Real Madrid - Alavés: Under 3,5 mål @ 1,66

Tävling: La Liga
Plats: Santiago Bernabéu
Tid: 21.00


Föga förvånande stjäler Barcelonas fläckfria inledning de största rubrikerna i La Liga. Bakom katalanerna jagar dock Real Madrid som likt ärkerivalen står utan förlust efter sex omgångar. Carlo Ancelotti besitter världens kanske spetsigaste trupp där Mbappé, Vinícius Júnior och Rodrygo kan avgöra vilken match som helst när som helst, men hittills har det inte slagit gnistor om Los Blancos prestationer. De vitklädda har en tendens av att inleda svalt för att sedan trappa upp och med hänsyn till det tuffa spelschemat som redan råder tror jag inte på något målkalas mot Alavés.

Baskerna kommer stärkta till Santiago Bernabéu efter 2-1 i fredags mot Sevilla. De tillresta får således en dags längre vila i benen och överlag har inledningen varit extremt positiv från baskernas sida. Fyra poängplock på sex omgångar skvallrar om detta och vid en stark försvarsinsats tror jag åtminstone inte att Alavés behöver lämna huvudstaden med en brakförlust innanför västen.

Jag är småsugen på att klicka under 2,5 mål i matchen till betydligt högre odds, men för balansens skull väljer jag att ta den försiktigare linan på under 3,5 mål. Strax över 1,65 är taget på max tre strutar i fighten.


Trippeln
Sevilla - Valladolid: Valladolid under 0,5 mål @ 2,18
Valencia - Osasuna: Osasuna +0,5 @ 1,74
Real Madrid - Alavés: Under 3,5 mål @ 1,66

Totalt odds: 6,30


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip