Skottspelen satt fint i tisdags men dessvärre fattades det ett mål i Bern på Champions League-trippeln. På torsdagens program är det även mål- och skottspel som gäller. I mitt tycke hittas det bästa spelet i Guingamp där Svenska Spel dukar upp ett väldigt högt odds på Brest-stjärnan Romain Del Castillo!


Monaco - Barcelona: Över 2,5 mål @ 1,50

Tävling: Champions League
Plats: Stade Louis II
Tid: 21:00


Vi börjar i skatteparadiset där vi bör kunna få se en öppen matchbild mellan två offensivt skickliga lag, och förhoppningsvis en del mål. Barcelona har varit skoningslösa sedan Hansi Flick tog över. Katalanerna har vunnit samtliga fem matcher i La Liga, till stor del på tack vare en grym offensiv med Raphinha, Yamal och Lewandowski i spetsen. Notabelt är att alla fem matcher har gått över 2,5 mål. Statusen i truppen är dock långt ifrån optimal – varken Olmo, López, De Jong, Gavi, Bernal, Christensen och Araújo finns tillgängliga här. 

Monaco har också fått en fin start på säsongen med tio inspelade poäng efter fyra omgångar av Ligue 1, trots att Golovin, Balogun och Embolo fortfarande är mållösa i ligaspelet. Där finns sparkapital. Inledningsvis är det försvaret som lagt grunden för de positiva resultaten, men det ska sägas att det endast är PSG som noterats för högre xG än monegaskerna i Ligue 1. 

Jag ser framför mig en öppen matchbild och med tanke på Barcas tidigare målfyrverkerier i La Liga känns över 2,5 mål till 1,50 bra nog.

 

Brest - Sturm Graz: Del Castillo över 0,5 skott på mål @ 1,91

Tävling: Champions League
Plats: Stade du Roudourou
Tid: 21:00


Det är ett historiskt möte som väntar på Stade du Roudourou, Guingamp. Neutral matta alltså. Detta är första gången någonsin Brest deltar i en europeisk turnering medan Sturm Graz inte nått huvudturneringen i Champions League sedan millennieskiftet. Trots att Brest är debutanter i turneringen ska ändå förra säsongens Ligue 1-trea gälla som favoriter mot österrikiskt motstånd på “hemmaplan”. 

Trots succésäsongen i fjol har ändå lilla Brest fått behålla en del nyckelspelare, bland annat Romain Del Castillo, som vann den interna poängligan i fjol med 8+8 i den franska ligan. Den offensiva mittfältaren, som representerat både Rennes och Lyon, har även varit vass under inledningen av den här säsongen. 28-åringen har faktiskt hittat nätmaskorna i de två senaste matcherna mot PSG (1-3) och Saint-Étienne (4-0). 

Sturm Graz räckte inte till i Europa League-gruppspelet i fjol och i Conference League-slutspelet blev österrikarna utspelade av Lille. Lille vann det inledande bortamötet med 3-0 och fransmännen noterades då för nio skott mål på. Att Brest mest poängstarka herre ska få iväg minst ett skott på mål mot österrikarna känns således väldigt troligt. 1,91 hos Svenska Spel är ett väldigt högt odds om man jämför med andra bolag. Exempelvis betalar bet365 1,50 på samma lir.

 

Atalanta - Arsenal: Under 2,5 mål @ 2,05

Tävling: Champions League
Plats: Stadio di Bergamo
Tid: 21:00


Det är två rätt skadeskjutna manskap som strålar samman i Bergamo. Saka har haft känningar efter derbyt mot Tottenham och yttern är tveksam här. Sedan tidigare saknas Ödegaard, Merino, Zinchenko och Calafiori. Dock är Rice tillbaka från botbänken vilket givetvis är ett stort plus. Med Rice tillbaka på mitten kommer inte Arsenal att bli lättare att bryta ner. Det är tveklöst defensiven som fungerat bäst för The Gunners inledningsvis. Efter fyra omgångar av Premier League står London-laget på 6-1 i målskillnad – samtliga matcher har gått under 2,5 mål. 

Gasperinis Atalanta, som gick hela vägen i Europa League i fjol, är ett mer offensivt balanserat lag. Med det sagt lär det bli svårt att få hål på Arsenal. Lagets främsta målgörare från i fjol finns inte tillgängliga här – Koopmeiners har lämnat och Scamacca är skadad. Dock ska det sägas att det finns potential framåt i form av Lookman, Retegui och De Ketelaere. 

Trots att Atalanta är ett offensivt balanserat gäng var ändå defensiven ramstark under förra säsongens Europaresa. Under slutspelet nollade de bland annat Leverkusen, Marseille och Liverpool. Att under 2,5 mål betalar över dubbel deg mot ett defensivt solitt Arsenal känns således generöst.

 
Trippeln

Monaco - Barcelona: Över 2,5 mål @ 1,50
Brest - Sturm Graz: Del Castillo över 0,5 skott på mål @ 1,91
Atalanta - Arsenal: Under 2,5 mål @ 2,05

Totalt odds: 5,79


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip