Champions Leagues nya ligafas kickar igång på tisdag och samtliga spel på dagens trippel hämtas från Europas finrum. Svenska Spel har dukat upp ett superodds på att Gyökeres högra hand ska få iväg ett skott på mål. Skottspel jagas även i München medan förhoppningsvis målen haglar i Bern. Kör vi!


Young Boys - Aston Villa: Över 3,5 mål @ 2,38

Tävling: Champions League
Plats: Stadion Wankdorf
Tid: 18:45


Young Boys har öppnat ligasäsongen ruskigt svagt. Faktum är att de regerande schweiziska mästarna är tabelljumbo efter sex omgångar av Super League, till stor del på grund av ett stundtals uselt försvar. I offensiven finns det dock en hel del ungdomlig entusiasm och hemma på konstgräset brukar YB sällan vara lätta att tas med. Här fick ett stjärnspäckat Galatasaray stryk med 2-3 i CL-kvalet. 

Aston Villa kommer som bekant närmast från en mäktig vändning mot Everton där Jhon Duran återigen hoppade in från bänken och nätade. Ett riktigt drömmål ska sägas. Trots att Ollie Watkins även gjorde två pytsar i helgen är ändå känslan att det kommer att bli svårt för Unai Emery att fortsätta hålla Duran utanför elvan. 

Efter fyra omgångar av Premier League är det endast Liverpool som noterats för högre xG (understat) än Villa och mot ett ihåligt Young Boys kommer britterna att kunna skapa gott om chanser. I en förmodad öppen matchbild blickar jag mot övern. Över 3,5 mål till 2,38 är i skrivande stund högst på marknaden.

 

Sporting CP - Lille: Goncalves över 0,5 skott på mål @ 1,79

Tävling: Champions League
Plats: Estádio José Alvalade
Tid: 21:00


I Lissabon har Svenska Spel som sagt dukat upp ett superodds på ett skottspel. Sporting CP har inlett säsongen felfritt och Viktor Gyökeres har stulit de flesta rubrikerna. Faktum är att svensken tryckt in åtta (!) kassar efter fem omgångar av Liga Portugal. Anfallskollegan Pedro Goncalves har dock inte varit mycket sämre – fyra mål och tre assist på fem matcher. Den portugisiska poängmaskinen dunkade iväg 32 skott på mål på 25 ligamatcher i fjol och Goncalves har även varit skottglad under inledningen av den här säsongen. 

Lille kommer i sin tur till spel med knackig form. Hemmaförlusten mot PSG följdes upp med ett nederlag borta mot Saint-Étienne, precis som undertecknad flaggade för på Topptipset. På dessa två matcher har LOSC haft tolv skott på mål emot sig. I Lissabon kommer troligtvis fransmännen att bli mer defensivt inriktade vilket bör gynna alla former av skottlir på Sporting-spelare. 

Jag höjde på ögonbrynen när jag såg att Svenska Spel hade 1,79 på att Goncalves prickar buren, och när jag konstaterade att bet365 har 1,33 på samma lir blev det en no-brainer att trycka av.

 

Bayern München - Dinamo Zagreb: Gnabry över 0,5 skott på mål @ 1,44

Tävling: Champions League
Plats: Allianz Arena
Tid: 21:00


Vi avslutar på Allianz Arena där det lär bli spel mot ett mål under i stort sett hela matchen. Klasskillnaden mellan dessa duellanter är grandios. Bayern brukar alltid trycka plattan i mattan från start framför de egna fansen och offensiven har inledningsvis sett riktigt bra ut efter att Vincent Kompany tog över. Trots att Kane och Musiala stått för majoriteten av målskyttet är det ändå Serge Gnabry som har avlossat flest skott på mål i Bundesliga, detta trots att 29-åringen endast lirade 45 minuter i helgens pulverisering av Holstein Kiel. 

Gnabry har lirat 90 minuter i de tidigare matcherna mot Wolfsburg och Freiburg och så länge yttern startar mot Dinamo Zagreb ska han kunna få iväg ett gäng skott. Kroaterna värderas som ett av turneringens sämsta lag vilket inte är speciellt underligt. Truppen är begränsad och i fjol hade gästerna en hel del bekymmer med bortaspelet. 1-5-förlusten borta mot PAOK i Conference League-slutspelet i våras var ett magplask som heter duga. 

Startar Gnabry bör han lösa minst ett skott på mål i åtminstone fyra fall av fem mot den här typen av motstånd. 1,44 känns därmed generöst.

 
Trippeln

Young Boys - Aston Villa: Över 3,5 mål @ 2,38
Sporting CP - Lille: Goncalves över 0,5 skott på mål @ 1,79
Bayern München - Dinamo Zagreb: Gnabry över 0,5 skott på mål @ 1,44

Totalt odds: 6,13


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip