Landslagen har gjort sitt och de europeiska ligorna är tillbaka på menyn. Redan under fredagskvällen bjuds vi på ett par godbitar och jag tycker mig ha funnit ett par fina skottspel från både Tyskland och England. Ett målspel från Frankrike jobbas också in. Allez!


Dortmund - Heidenheim: Gross över 0,5 skott på mål @ 2,17

Tävling: Bundesliga
Plats: Signal Iduna Park
Tid: 20:30

Heidenheim har resultatmässigt fått en kanonstart på säsongen med fem raka vinster och Frank Schmidts mannar toppar Bundesliga efter två omgångar. Det ska dock sägas att motståndet har varit tacksamt, och jag själv var på plats när Heidenheim hade rätt stora bekymmer med Häcken på Hisingen. Nu när motståndet skruvas upp ett par nivåer tror jag att Heidenheim får det svårt. 

Dortmund på Signal Iduna Park är en av säsongens tuffaste matcher. Förra säsongens CL-finalister lirar alltid med mycket energi framför den gula väggen där de tenderar att avlossa mycket skott. I hemmapremiären mot Frankfurt fick BVB iväg tolv skott, varav fem på kassen. Heidenheim var i sin tur ett av de lagen som släppte till flest skott mot den egna kassen den gångna säsongen. 

Matchbilden känns glasklar. Dortmund lär dominera spelet och avlossa mycket skott. Nyförvärvet Pascal Gross, som är ett hot på fasta situationer, har avfyrat bössan i de två inledande matcherna mot Werder Bremen och Frankfurt. Nu när vi erbjuds 2,17 på att den före detta Brighton-spelaren prickar buren känns det som ett givet spel. bet365 har 1,72 på samma spel vilket känns som ett mer korrekt odds.

 

Saint-Étienne - Lille: Under 2,5 mål @ 1,88

Tävling: Ligue 1
Plats: Stade Geoffroy-Guichard
Tid: 20:45

I Frankrike har Saint-Étienne fått den värsta tänkbara starten på säsongen – noll poäng och noll gjorda mål efter tre omgångar. Den klassiska nykomlingen har ett tämligen svagt material och det är ingen vild gissning att de grönklädda går en tuff säsong till mötes. Med det sagt har jag svårt att se resultatet springa iväg på Stade Geoffroy-Guichard under fredagskvällen. 

Lille tillhörde toppskiktet av Ligue 1 i fjol, trots att de “bara” gjorde 52 baljor på 38 matcher. Betydligt färre fullträffar än flera andra topplag. LOSC har inlett den här säsongen lovande men det finns risk för slitna ben på ett par nyckelspelare, bland annat på den stora målgöraren Jonathan David som medverkade i båda Kanadas matcher under landslagsuppehållet. Anfallskollegan Mohamed Bayo fick även maximalt med speltid under uppehållet. 

Med risk för lite slitna ben hos gästerna har jag svårt att se det här springa iväg målmässigt. Under 2,5 mål till priser närmare 1,90 känns således kanon.

 

Hull - Sheffield United: Hamer över 0,5 skott på mål @ 1,70

Tävling: The Championship
Plats: MKM Stadium
Tid: 21:00

Vi avslutar i The Championship där Hull är vinstlösa efter fyra omgångar. Detta kommer knappast som någon överraskning med tanke på att The Tigers byggt om i stort sett hela laget under sommaren. Troligtvis kommer det att ta sin tid innan coach Tim Walter får alla bitar på plats. Efter fyra omgångar är det endast Plymouth och Portsmouth som släppt till fler skott på mål än Hull – 20 skott.

Sheffield United är en tuff opponent som står på två vinster och två kryss efter fyra rundor. Offensiven har sett fin ut där Gustavo Hamer stuckit ut tillsammans med Ollie Arblaster. Holländaren har redan noterats för två baljor och 15 (!) skott, varav fem på mål. Mot ett hafsigt och nykomponerat Hull bör även Hamer få sina möjligheter att avlossa bössan. 

Att Gustavo prickar kassen betalar 1,70. Det är ett odds som står sig bra mot andra spelbolag. Således ett givet klick i min bok.

 
Trippeln


Dortmund - Heidenheim: Gross över 0,5 skott på mål @ 2,17
Saint-Étienne - Lille: Under 2,5 mål @ 1,88
Hull - Sheffield United: Hamer över 0,5 skott på mål @ 1,70


Totalt odds: 6,94


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip