Med stort fokus på Nations League under lördagen så ska vi tillsammans försöka bygga en välpolerad Stryktipsrad samtidigt som även en schysst TV-trippel ska skickas in. Jag har tagit mig en närmare titt på matcherna från Irland, Nederländerna och Tyskland och funnit ett par riktigt intressanta spel. Bland annat tycker jag skottspelet i Dublin är makalöst bra under rådande förutsättningar. Det är läge att gasa. Let’s go!


Irland - England: Irland över 2,5 skott på mål @ 1,93

Tävling: Nations League
Plats: Aviva Stadium
Tid: 18:0
0

Det är inget snack om att England står inför en del utmaningar. Gareth Southgate har som alla vet kastat in handduken och från bänken är det nu irländaren Lee Carsleys röst som ska höras. En interimslösning som vi får se hur länge håller. Med sig till sin första tävlingssamling har Carsley ett helt okej lag givetvis. Kane och Saka finns med och lite längre bak hittas Stones, Maguire, Mainoo, Rice med flera. Stabilt!

Irland har också sett om sitt tränarhus. Heimir Hallgrímsson är numera coach för de gröna öborna och med lite isländskt tänk in i laget tror jag att värdnationen kommer bli något mer disciplinerad och garanterat mer svårgenomtränglig bakåt. Callum Robinson, Adam Idah, Alan Browne och givetvis defensiva grovjobbaren Séamus Coleman har alla fina egenskaper för att hjälpa sin nation till framgång i detta Nations League-spel. Det ska kanske ändå sägas att mot just England ska inte de grönklädda räkna med vare sig seger eller för den delen poäng. Att irländarna däremot kommer få sina chanser framåt tar jag nästan för givet och här tornar ett skottspel upp sig. Att hemmanationen löser tre skott på mål eller mer i Dublin innebär ett snitt på ett avslut i halvtimmen på mål. Det tror jag faktiskt att Irland grejar.


Nederländerna - Bosnien & Hercegovina: 1:a halvlek: 1:a @ 1,58

Tävling: Nations League
Plats: Philips Stadion
Tid: 20:45


I Eindhoven ska det spelas fotboll i Nations League A. Bosnien & Hercegovina tog sig tillbaka hit efter att ha manövrerat ut nationer som Rumänien, Finland och Montenegro i förra rundan av tävlingen. Besökarna har ett helt okej lag och stundtals tycker jag att man spelar trevlig fotboll. Ett misslyckat EM-kval ligger dock mellan avancemanget i NL senast och tävlingsstarten nu. Frågan är om Dzeko och gänget har kapaciteten att röra om i grytan under hösten.

Nederländerna kan bära med sig massor av bra saker från sitt EM-slutspel i Tyskland. Jag tycker att Oranje spelade en positiv och anfallsglad fotboll med en grundtanke som klaffade hela vägen till semifinalen där Watkins 2-1-mål i den 90:e minuten grusade tulpanrikets mannars finalchanser. Med en väldigt stark elva att slänga ut på mattan i Eindhoven denna gång så tror jag att vi kommer få se minst en boll trilla in före paus. Att värdnationen gör detta och leder in i halvtid är ingen högoddsare men till nästan 1,60 i odds tycker jag att vi sitter på ett bra spel. Det ska därför testas i trippel-leken.




Tyskland - Ungern: Båda lagen gör mål @ 1,93

Tävling: Nations League
Plats: Esprit Arena
Tid: 20:45

Två herrskap som känner varandra väl är Tyskland och Ungern. Båda lagen hamnade i samma EM-grupp i somras och i samma grupp mästerskapet dessförinnan. Även föregående Nations League-tävling innebar att nationerna bråkade i grupp 3.

Nu är det dags igen. Tyskarna visade upp ett väldigt fint spel i mästerskapet på tysk mark nyligen och Nagelsmann håller på att bygga upp något riktigt bra igen. Musiala är en härförare med sina fina fötter och goda tanke. Wirtz en spelare som alltid är sevärd och som kommer göra mycket matnyttigt för Die Mannschaft nu när ett gäng profiler inte finns med längre. Tyskarna har gjort mål i åtta av sina nio senaste matcher (tävling som träning) och givetvis finns det ingenting som pekar mot att värdarna ska kliva av mållösa nu. Det tror jag inte heller ungrarna gör! Förra gången dessa gäng duellerade i Nations League så vann faktiskt Ungern borta. De tillresta har med sig ett finfint lag till Düsseldorf denna gång.

Jag tror att vi får se en böljande strid med en del chanser åt båda håll. Nära dubbla stålar på BLGM-liret är därför taget.


Trippeln

Irland - England: Irland över 2,5 skott på mål @ 1,93
Nederländerna - Bosnien & Hercegovina: 1:a halvlek: 1:a @ 1,58
Tyskland - Ungern: Båda lagen gör mål @ 1,93

Totalt odds: 5,89


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip