Superettan är inne i en härlig och intensiv period. Elva omgångar återstår och både botten- och toppstriden är galet spännande. Skövde är i stort behov av poäng och underskattas i min bok något borta mot Östersund. Gefle är på lite dekis men ska ändå kunna stå upp väl mot Öster och i Sandviken tror jag inte på någon direkt målfest. Till nästan sju gånger pengarna spelar vi söndagens trippel.

Östersund - Skövde AIK: Skövde +1,5 @ 1,79

Tävling: Superettan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 13:00


Östersund har sett ganska bra ut säsongen igenom sett till spelet men resultaten har inte riktigt varit med ÖFK. En position som elva efter 19 omgångar var inte vad jämtarna räknat med och dessutom fick värdarna på läppen av Karlberg i Svenska Cupen-kvalet nyligen. 1-2-torsken mot poplaget från Stockholm var inte enligt plan och coach Powell gick efteråt ut i lokalblaskan och bad om ursäkt för insatsen.

Till Superettan-mötet med Skövde tycker jag också att spelbolagen övervärderar de rödsvarta från norr. Visst är SAIK i väldigt tveksam form och senaste bortamatchen mot Brage kunde mycket väl slutat med större siffror i gumpen än 0-2. Nu är inte Östersund på kanske riktigt samma plats som IKB och kanske fick också gästerna en liten boost av sin mycket stabila 5-0-skalp i sin cupmatch mot Årsunda nyligen. Bland annat fick nyförvärvet Shergo Shhab hänga dit en påse.

Med en tung pluslina (1,5) så tycker jag vi sitter fint i gästernas båt.


Gefle - Öster: Båda lagen gör mål @ 1,66

Tävling: Superettan
Plats: Gavlevallen
Tid: 15:00


Gefle är inne i en bedrövlig period. Här snackar vi fritt fall för den himmelsblå klubben som torskat tre raka och släppt tolv (!) mål i brakan i matcherna mot Örebro, Varberg och Sandviken. GIF är faktiskt riktigt illa ute nu och behöver stoppa blödningen illa kvickt om kontraktet ska gå att rädda.

Öster å sin sida befinner sig på den andra sidan av tabellen. Växjö-klubben har som bekant haft en del interna bekymmer men sporten i stort har varit bra och ÖIF är ett av en handfull klubbar som gör upp om platserna strax bakom Landskrona i toppen. Gästerna har också fyllt på sin trupp med Petrovic och Hoel Andersen under augusti för att spetsa till det hela. Smarta värvningar.

Öster har defensivt sett bra ut men trivs bättre på Visma Arena än utomsocknes. Bara en gång på bortaplan i seriespelet i år har Öster lyckats hålla nollan och fjolårets möte med GIF slutade med fem mål. Tre för Gefle och två för Öster. Att båda lagen ska lyckas göra mål i matchen känns väldigt troligt.


Sandviken - Trelleborg: Under 2,5 mål @ 2,30

Tävling: Superettan
Plats: Jernvallen
Tid: 17:00


Vi stannar kvar i Gästrikland men tar oss till Sandviken. Om det är bittra miner i Gävle är läget desto mer muntert i järnstaden. Sandviken har gjort en jättebra säsong så långt och kommer närmast från en 2-0-triumf mot serieledarna Landskrona. De rödklädda kan skryta med att vara ligans bästa hemmalag (7-0-2) men utan att på något sätt vinna sina matcher med gigantiska siffror. Nykomlingen har ett par 2-0-matcher, en och annan 1-0-historia hemma men även ett par fajter som passerat högre.

Trelleborg är dock ett herrskap som sällan bjuder på speciellt mycket. Skåningarna vann det vändande mötet i söder med 1-0 och det som för stunden sticker ut är att TFF:s defensiv är solid. Östersund nollades (1-0) senast och innan dess fixade de blåvita en skön seger mot Utsikten i Göteborg (2-0).

Jag tror inte det här blir någon galet chansrik historia utan möjligen en stillsam 1-0- eller 1-1-batalj. Underspelet (2,5) värderas sitta vid omkring 43 procent av alla tillfällen och jag vill hävda att närmare 50 hade varit rimligare. Ett gott spel helt enkelt.


Trippeln

Östersund - Skövde AIK: Skövde +1,5 @ 1,79
Gefle - Öster: Båda lagen gör mål @ 1,66
Sandviken - Trelleborg: Under 2,5 mål @ 2,30

Totalt odds: 6,83


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip