Det är en häftig helg vi har framför oss. Matcher från flera av de stora ligorna i Europa står för dörren och lördagen bjuder på dubbla Premier League-matcher när det kommer till undertecknads TV-trippel. Både Brighton och Manchester ska besökas. En liten avstickare till Kalmar ska också hinnas med. Redo? Då kör vi!


Brighton - Manchester United: Båda lagen gör mål @ 1,47

Tävling: Premier League
Plats: AmEX Community Stadium
Tid: 13:30


Mitoma, Welbeck och Adingra pressade alla in mål för Brighton borta mot Everton då Måsarna från södra England vann premiären på Goodison Park med 3-0. En väldigt fin premiär för de blåvita och givetvis en smakstart för nya coachen Fabian Hürzeler.

Nu väntar Manchester United i första hemmamatchen för säsongen och här tänker jag inte räkna bort The Red Devils. Gästerna var chansmässigt närmare 2-0 än Fulham 1-1 i premiären på Old Trafford och Garnacho, Bruno Fernandes och Mount hade tunga chanser i straffområdet men utan skärpan för att sätta dit bollarna.

Matcherna mellan dessa båda herrskap brukar sällan vara tråkiga att kolla på. Förra säsongen vann lagen varsin fajt med totalt sex gjorda mål. Jag tror inte att vi kommer få se xG-siffror på AmEX Community Stadium under 3.5 totalt och väldigt mycket pekar på att båda lagen minst petar in varsin boll i nät. BLGM-liret adderas först till lördagens TV-bong.


Kalmar FF - Malmö FF: Under 3,5 mål @ 1,50

Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 15:00

Malmö trillade en hel del boll hemma mot Sparta Prag i onsdags men de stora chanserna framåt saknades. Skåningarna fick se ett snöpligt självmål ramla in bakom Dahlin och i slutet av matchen skickade också tjeckerna in ett 2-0-mål och stängde möjligen duellen.

Med lite slokande huvuden och med Nanasi troligen förlorad till sydligare breddgrader (rykas i skrivande stund om en flytt till Strasbourg) är Di Blåe en aning vinklippta inför seriematchen mot Kalmar på Guldfågeln. KFF är visserligen inte inne i någon vidare bra period just nu men min tanke är ändå att kliva in med ett underspel i Småland.

Hemmalaget finns i botten av tabellen av en anledning och de rödkläddas offensiva produktion har på det hela taget varit skral (strax över ett mål framåt per match). Kollar vi bakåt i tiden så har tre raka duster på denna plats i seriespelet slutat med 1-0-segrar. Två för Malmö och en för Kalmar. Att vi här och nu kan spela under 3,5-mål till 1,50 i odds är väldigt bra i mitt tycke och ska vi få in lite fina inslag på en trippel-lapp är detta ett stabilt inslag.

Manchester City - Ipswich: Över 4,5 mål @ 2,75

Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 16:00

Det kunde knappast bli mycket tuffare för Ipswich. Nykomlingen ställdes som bekant mot Liverpool i premiären av Premier League hemma på Portman Road och det var knappast ett gästande herrskap som tänkte bjuda Ipswich på någonting. 0-2-förlusten ska Kieran McKenna och hans mannar vara ganska nöjda med för The Reds skapade tillräckligt med chanser för att trycka in både trean och fyran.

Nu ska Ed Sheerans favoritlag (även nybliven minoritetsdelägare) testa vingarna på Eastlands. Manchester City väntar på motsatt sida och om mötet med Liverpool var tufft så är det knappast troligt att detta blir enklare. Guardiolas himmelsblå armé löste ganska bekvämt 2-0 på Stamford Bridge nyligen och inte helt oväntat så petade Haaland in ett av målen för City. Hemma under fjolårets PL-säsong så torskade inte Manchester-klubben och målsnittet på eget gräs var strax över 2,5 per match. Totalt så landade matchsnittet på 3,5 och med tanke på ett ytterst tveksamt motstånd här så finns fog för att tro detta kan rinna iväg. Jag är väldigt sugen på att testa 4,5-linan till nästan tre gånger flisen. En häftigt inslag på dagens trippel.


Trippeln

Brighton - Manchester United: Båda lagen gör mål @ 1,47
Kalmar FF - Malmö FF: Under 3,5 mål @ 1,50
Manchester City - Ipswich: Över 4,5 mål @ 2,75

Totalt odds: 6,06


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip