Det är helg i antågande och fredagen innebär fokus på ett gäng matcher runt om i Europa. Tyskland, Frankrike och England bjuder alla på inslag till tacokvällens trippel. Vi öppnar i Mönchengladbach och stänger butiken i Sheffield. Haka på!


Mönchengladbach - Leverkusen: Bortaseger @ 1,63

Tävling: Bundesliga
Plats: Borussia-Park
Tid: 20:30


En förlust på hela säsongen, i samtliga tävlingar! Det är ett sanslöst facit givetvis och olyckligt kom nederlaget mot Atalanta i Europa League-finalen. Kusarna var troligen inte speciellt missnöjda med att ha skördat både Bundesliga-guldet och den inhemska cupen. Finns det en trippel i siktet i år istället kanske? Spontant svarar vi väl ändå nej på den frågan.

Leverkusens trupp är, hur vi än vrider och vänder på det, fin. Hlozek har lämnat för Hoffenheim men grundstommen med stjärnor som Schick, Tah, Boniface och Wirtz finns kvar. Mönchengladbach å sin sida gjorde väl en okej säsong i fjol men har under sommaren sett ostoppbara ut. Idel vinster har ramlat in på Fölens konto men detta tror jag inte att vi ska dra för stora växlar över. Plea är en stark frontman men blickar vi mot laget i stort är det betydligt mer begränsat jämfört med Leverkusen. Till över 1,60 i odds är tvåan att rekommendera.

PSG - Montpellier: Båda lagen gör inte mål @ 2,17

Tävling: Ligue 1
Plats: Parc des Princes
Tid: 20:45

I Paris ska PSG försöka fortsätta på inslagen väg. Värdarna hade som bekant inga som helst bekymmer med att montera ner Le Havre i seriepremiären nyligen och 4-1-triumfen på Stade Océane var ett styrkebesked och ett bevis på att parisarna kommer att lösa sin offensiv även utan Mbappé.

Montpellier är nästa herrskap att få känna på PSG:s kraft. Gästerna fick “bara” 1-1 mot Strasbourg i ligapremiären och lite oväntat så spelade laget dessutom med ett tämligen lågt bollinnehav (nästan 40-60). Förutom lagets kvittering på straff så skakade inte Montpellier fram speciellt mycket farliga chanser och drygt 0,7 i xG var allt som levererades framåt bortom elvameter-sparken.

Jag tror inte att Savanler och hans lagkompisar har kraften att måla på Parc des Princes. Att båda lagen ska misslyckas med att göra mål betalar jättebra och blir en fin idé till min trippel.

Sheffield W - Leeds: Bortaseger @ 1,91

Tävling: The Championship
Plats: Hillsborough Stadium
Tid: 21:00


Vi tar oss över till England och kastar oss in i The Championships fina värld.
Efter en mäktig 4-0-kross av Plymouth och därefter en 2-1-skalp mot Hull i Ligacupen så kom Wednesday ner på jorden igen under söndagen. Stålstadens mannar var chanslösa mot Sunderland på bortaplan och ett furiöst Sunderland gav aldrig Danny Röhls mannar skuggan av en chans. 0-4-förlusten innebar att Ugglorna nu är nere på jorden igen och nya bekymmer väntar runt hörnet.

Leeds har öppnat med två raka kryss. 3-3 mot Portsmouth och 0-0 borta mot WBA. Helt okej kan vi väl ändå säga och ser vi till laget i stort är känslan att topp 4 ska vara målet. Minst. Gnonto, Piroe, Ampadu med flera är högkvalitativa Championship-lirare och även om laget nu befinner sig på bortaplan känns allt över 1,90 som väldigt spelbart. I fjol löste Påfåglarna en 2-0-skalp i motsvarande fajt och liknande nuffror tror jag att vi får se nu.



Trippeln

Mönchengladbach - Leverkusen: Bortaseger @ 1,63
PSG - Montpellier: Båda lagen gör inte mål @ 2,17
Sheffield W - Leeds: Bortaseger @ 1,91

Totalt odds: 6,76


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip