Kvalet till det europeiska finrummet är i full gång och under tisdagskvällen ska bland annat Malmö FF upp i ringen. Jag har dock riktat in mig på ett par andra matcher från kvalet. Det vädjas för målfyrverkerier i schweiziska Thun medan underspelen gillas i både Bukarest och Dublin. Närmare sju gånger smeten betalar trippeln! 


FCSB - Maccabi Tel Aviv: Under 2,5 mål @ 1,82

Tävling: Champions League
Plats: Stadionul Steaua
Tid: 19:30


FCSB, eller Steaua Bukarest om ni så vill, körde som väntat över Virtus från San Marino med stora siffror i den förra kvalomgången. Inledningen i den rumänska ligan har dock varit tämligen svag (två raka kryss) och nu när de israeliska mästarna står för motståndet kommer ett i grunden mediokert FCSB att få bekänna färg. 

Maccabi Tel Aviv har skaffat sig stor rutin från europeiskt cupspel. I fjol var det ytterst nära att Maccabi slog ut Olympiakos (mästare) i åttondelsfinalen i Europa Conference League. Israelerna har stått för en habil försäsong och i säsongspremiären besegrades Maccabi Petah Tikva med 2-0 i den inhemska supercupen. Detta var åttonde (!) matchen i följd som Maccabi höll nollan i. Gästerna släppte in blott 25 mål på 36 ligamatcher i fjol och defensiven ser kort och gott solid ut. Framåt hänger mycket på landsfadern Eran Zahavi.

Jag håller helt klart Maccabi som favoriter i det här dubbelmötet. I den rumänska huvudstaden lär vi dock få se ett mer avvaktande Maccabi och jag skulle inte bli förvånad om detta tickar 0-0 en bra bit in i matchen. Under 2,5 mål till 1,82 känns således som en klok position. 


Lugano - Fenerbahce: Över 2,5 mål @ 1,75

Tävling: Champions League
Plats: Arena Thun
Tid: 20:30


Luganos hemmaarenan håller på att renoveras och hemmamatcherna i Europaspelet kommer därför att spelas i Thun. Schweizarna vann nyligen ligapremiären mot Grasshoppers med 2-1 där flera nyförvärv fick chansen, bland annat försvararen Antonios Papadopoulos som kommer från Dortmund. Under sommaren lämnade både Kreshnik Hajrizi och Jhon Espinoza – två tidigare startspelare i försvaret.

José Mourinho har nyligen lämnat Rom och AS Roma för att ta över Fenerbahce. Mourinho har haft en förmåga att få effekt direkt i sina nya klubbar och “The Special One” har onekligen ett starkt material till sitt förfogande. I offensiven finns sedan tidigare Tadic, Ünder och Dzeko, dessutom har turkarna fått in Allan Saint-Maximin. Klass rakt igenom! Under försäsongen har Istanbul-klubben bland annat kört över både Strasbourg (4-0) och Hull (5-1).

I fjolårets Europa Conference League var både Lugano och Fenerbahce inblandade i gott om målrika matcher. Fener öste bitvis in mål men bakåt läckte det titt som tätt, precis som hos Lugano. Jag tror även att detta kan bli målrikt. Båda lagen har varit målglada under försäsongen och trots att pragmatikern Mourinho tagit över Fenerbahce känns priser norr om 1,70 på över 2,5 mål väldigt generöst. 


Shamrock Rovers - Sparta Prag: Under 2,5 mål @ 2,16

Tävling: Champions League
Plats: Tallaght Stadium
Tid: 21:00


I Dublin slår hemmalaget Shamrock Rovers från ett rejält underläge. Irländarna ligger inte bättre än på fjärde plats i den inhemska ligan och i den förra kvalomgången mot Vikingur (2-1 sammanlagt) hade irländarna stora bekymmer i spelet. Rovers hade extremt svårt att skapa målchanser mot Vikingur och anfallsspelet har varit ett återkommande problem hela säsongen.

Att Sparta Prag är nivån upp råder det ingen tvekan om. De regerande mästarna från Tjeckien spelade ut AIK under försäsongen med ett b-betonat lag och i genrepet kryssade tjeckerna mot Salzburg. Det blev även tre poäng i ligapremiären mot Pardubice där den landslagsmeriterade mittfältaren Matej Rynes visade klass. 

Allt annat än ett tjeckisk avancemang vore en enorm knall. Med det sagt behöver det inte nödvändigtvis springa iväg målmässigt på Irland. Rovers är relativt tajta bakåt, trivs hemma i Dublin och bör dessutom dra en stor fördel av att vara mitt i säsongen. Summa summarum lockar under 2,5 mål till 2,16 (i skrivande stund marknadshögst). 


Trippeln
FCSB - Maccabi Tel Aviv: Under 2,5 mål @ 1,82
Lugano - Fenerbahce: Över 2,5 mål @ 1,75
Shamrock Rovers - Sparta Prag: Under 2,5 mål @ 2,16

Totalt odds: 6,88


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip